Mainos

Lääkkeiden säilytykseen kiinnitettävä huomiota

Lääkemyrkytykset ovat valitettavan yleisiä. Lääkkeet tulisikin säilyttää siten, ettei niitä joutuisi vääriin käsiin.

Viranomaiset ovat huolestuneita lääkkeiden huolimattomasta säilytyksestä ja hävittämisestä. Lääkkeiden turvallinen säilytys kotioloissa ei koske ainoastaan pienten lasten vanhempia, vaan kaikkia, joiden luona lapsia ja nuoria vierailee.

Viimeksi vakava onnettomuus oli lähellä perjantaina, kun Itä-Helsingissä iltaa viettäneet nuoret olivat hetken mielijohteesta syöneet yleiselle paikalle hylättyjä verenpainelääkkeitä. Kolme 14-15 -vuotiasta tyttöä jouduttiin toimittamaan ensiavun jälkeen sairaalahoitoon.

- Lääkkeitä joutuu jatkuvasti vääriin käsiin ja niistä aiheutuneet myrkytykset ovat valitettavan yleisiä. Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirissä hoidetaan vahingossa vaarallisia lääkkeitä nauttineita lähes viikoittain, muistuttaa osastonylilääkäri Markku Kuisma.

- Kesäaikaan lapset viettävät paljon aikaa isovanhempiensa luona. Mummujen ja vaarien on syytä kiinnittää huomiota erityisesti verenpaine- ja sydänlääkkeidensä säilytykseen, Kuisma lisää.

- Ihmiset eivät aina ymmärrä, että heidän terveydelleen välttämättömät pillerit voivat olla kohtalokkaita pienten lasten tai uteliaiden nuorten käsissä, Kuisma huokaa.

Vanhentuneiden ja tarpeettomien lääkkeiden ainoa oikea hävitystapa on viedä ne apteekkiin, jotka hävittävät lääkkeet ongelmajätteiden tapaan.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.