Mainos

Lääkityksestä nyt saatavissa asiantuntijalausunto netin kautta

Väestön ikääntyessä monilääkitys ongelmineen käy yhä yleisemmäksi. Lääkäreillä on ohjeistusta tautikohtaiseen, mutta ei potilaskohtaiseen lääkitykseen.

Kuopion yliopisto ja Kuopion lääkeinformaatiokeskus ovat nyt yhdessä kehittäneet uudenlaisen netin kautta toimivan palvelun, jossa eri alojen ammattilaiset yhdessä arvioivat potilaan kokonaislääkityksen.

Verkossa täytettävä kysely menee ensin lääkeinformaatiokeskukseen farmasian asiantuntijoiden käsittelyyn. Sitten mukaan tulee Vivian kokenut lääkäritiimi.

- Erikoislääkäri arvioi sitten tämän kokonaisuuden eli potilaan sairaudet, iän, ravitsemustilan ja kokonaislääkityksen, Kuopion yliopiston professori Esko Kumpusalo listaa.

Hoitosuosituksia annettiin aluksi vain terveyskeskuksiin, mutta nyt noin 90 euroa maksava palvelu on netissä Vivian sivuilla avoin kenelle tahansa.

- Ajattelemme esimerkiksi keski-ikäisiä, minun ikäisiäni, minun äidilleni esimerkiksi voisin tällaisen palvelun tilata, Kumpusalo kertoo.

Monien vanhusten lääkityksestä löytyy paljonkin korjattavaa. Lääkevaihtojen myötä saattaa säästyä rahaakin, mutta ennen kaikkea oikea lääkitys parantaa elämänlaatua.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.