Mainos

Lääkintätiimi auttoi evakuoituja jo lentoasemalla

Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin lääkintätiimi jatkoi viime yönä päivystystään Helsinki-Vantaan lentoasemalla tutkimalla ja hoitamalla Suomeen evakuoitujen eteläisen Aasian luonnonkatastrofin uhreja.

Maanantai-illan ja tämän aamun aikana lentokentällä toimivan HUS:n lääkäri- ja hoitajaryhmän apua tarvitsi yhteensä 27 Kaakkois-Aasian katastrofialueelta tullutta matkailijaa. Heistä yhdeksän toimitettiin sairaalaan raajavammojen vuoksi. Muiden vammat hoidettiin Helsinki-Vantaalla ja ohjattiin jatkohoitoon terveyskeskuksiin.

Lentoasemalla työskenteli aamuyöstä lähtien yhteensä 24 lääkäriä ja hoitajaa, pääosin Töölön ja Peijaksen sairaaloista sekä Uudenmaan ensihoitoyksiköstä. HUS:n sairaaloissa on kapasiteettia ja valmius ottaa vastaan tarvittaessa useita kymmeniä potilaita.

Aamun tietojen mukaan seuraavat suomalaisia kuljettavat koneet tulevat vasta ensi yönä. Päivän ajaksi HUS keventää valmiuttaan lentokentällä, mutta yöksi lääkintätiimi varautuu jälleen ottamaan vastaan avuntarvitsijoita lentoasemalla.

Lääkintätiimi toimi täysillä

Töölön sairaalan osastonylilääkärin Ilkka Tulikouran mukaan evakuointilennoilla saapuneilla matkustajilla oli pääosin vain lieviä vammoja. Neljä lasta jouduttiin kuitenkin kuljettamaan ambulanssilla suoraan sairaalahoitoon Lasten ja nuorten sairaalaan Helsinkiin ruhjeiden, haavojen ja sairastumisen vuoksi.

Kahdessa varhaisen aamun evakuointikoneessa oli kahdeksan sairaalahoitoa tarvitsevaa raajavammapotilasta ja kolmannessa aamun koneessa yksi raajavammapotilas, joka toimitettiin sairaalahoitoon. Muiden matkustajien vammat eivät vaatineet kiireellistä lääkintää. Osa oli kuitenkin niin järkyttyneitä, että he tarvitsivat keskusteluapua SPR:n ja Töölön sairaalan henkilökunnalta.

Kaikki matkustajat ohjattiin lääkärintarkastukseen lentoasemalle perustettuun viranomaisten yhteiseen päivystyspisteeseen, minkä jälkeen vammoitta selvinneet saivat jatkaa kotiin.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.