Mainos

Lääkevaihto vähentänyt lääkekuluja huomattavasti

Huhtikuun alussa voimaan tullut lääkeuudistus on pienentänyt lääkekustannuksia kevään aikana lähes 18 miljoonalla eurolla.

Lääkevaihto ja hintojen lasku ovat supistaneet kuluttajien ja yhteiskunnan lääkekustannuksia lähes 18 miljoonalla eurolla kevään aikana. Turun Sanomien mukaan suomalaisten lääkkeisiin käyttämä rahasumma pieneni kolmessa kuukaudessa 7,7 miljoonalla eurolla ja Kansaneläkelaitoksen vastaavat menot kymmenellä miljoonalla eurolla.

Syynä tähän on huhtikuun alussa voimaan tullut laki, joka edellyttää apteekkia vaihtamaan asiakkaan suostumuksella kalliimman reseptilääkkeen halvempaan, sekä lääkkeiden hintatason tippuminen.

Lakia valmisteltaessa laskettiin, että lääkemenoissa säästetään 30-45 miljoonaa euroa vuodessa. Nykytahdilla määrä ylittyy roimasti.

Apteekkiliiton tilastoista käy ilmi, että yli 700 vaihtokelpoisen lääkkeen hinta on laskenut maaliskuuhun verrattuna. Eniten eli jopa 40 prosenttia ovat halventuneet aknelääkkeiden, tiettyjen viruslääkkeiden ja verenpainelääkkeiden hinnat.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.