Mainos

Lääkemyynti laskussa

Lääkemyynti on laskenut ensimmäistä kertaa alalla, myynti laski aamun Kauppalehden mukaan 1,3 prosenttia. Lääketeollisuus odottaa rajun hintakilpailun laskevan hintoja edelleen.

Lääkemyynti laski toukokuussa 1,3 prosenttia, mikä on ensimmäinen kerta alalla. Viime vuoden lääkemyynti on ollut 10-12 prosentin kasvussa.

Euromääräisen myynnin pudotus johtuu Kauppalehden mukaan huhtikuussa voimaan tulleesta lääkevaihdosta sekä eräiden merkittävien lääkkeiden patenttisuojan päättymisestä.

Raju hintakilpailu painoi lääkemyynnin arvon toukokuussa 1,3 prosentin laskuun Suomessa. Vastaavaa pudotusta ei ole nähty kertaakaan aiemmin lääkealan kuukausitilastoissa. Tilastoja on tehty vuodesta 1994 lähtien.

Tammi-toukokuussa lääkemyynnin kasvu hiipui 4,1 prosenttiin. Viime vuonna 22 prosentin kasvussa olleiden kolesterolilääkkeiden kasvu putosi 8,8 prosenttiin. Masennuslääkkeiden myynti puolestaan supistui 3,8 prosenttia, kun koko viime vuonna niiden myynti kasvoi liki 13 prosenttia.

Myös tulehduslääkkeissä oli 0,8 prosentin pudotus, kun viime vuonna myynti kasvoi runsaat seitsemän prosenttia. Myös verenpainelääkkeiden myynti putosi 4,3 prosenttia.

Edellisvuonna kasvu oli samaa luokkaa. Lääketeollisuudessa odotetaan, että lääkkeiden hinnat laskevat edelleen, kun heinäkuun alussa tulevat käyttöön viranomaisten vahvistamat uudet hintaputket.

(MTV3 - Kauppalehti)

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.