Mainos

Lääkemurhien syyttäjä: "Näin poliisi pääsi henkirikosten jäljille"

Valtionsyyttäjä Leena Metsäpelto kuvasi Helsingin käräjäoikeudessa jatkuvassa lääkemurhaoikeudenkäynnissä, miten poliisi pääsi murhista epäillyn perushoitajan jäljille.

- Esitutkinta käynnistyi maaliskuussa 2009, kun 80-vuotias rouva tuotiin Marian sairaalaan yliannostuksen uhrina, valtionsyyttäjä Metsäpelto totesi.

80-vuotias rouva kertoi myrkytyksestä toivuttuaan parin päivän jälkeen sairaalassa lääkärille, että hän epäilee hoitajansa myrkyttäneen hänet. Lääkäri teki rikosilmoituksen poliisille.

- Nainen kertoi poliisille, että hänen käsityksensä mukaan lääkkeet oli sekoitettu jugurttiin.

Poliisi teki kotietsinnän naisen asuntoon ja jugurttilautanen löytyi. 59-vuotias nainen otettiin kiinni samana päivänä ja kotietsinnässä 59-vuotiaan työpaikalle hänen työhousujensa taskusta löytyi lääkkeitä.

Poliisi tutki rekistereitään

- Poliisia kiinnosti tietysti oliko nainen syyllistynyt muihin vastaaviin tekoihin, valtionsyyttäjä kertoi. - Poliisin omista rekistereistä löytyi varkauksia ja hissin sytyttäminen Meilahden sairaalassa.

- Poliisirekisteristä löytyi vielä yksi avoin kuolemansyynselvitys. Jutusta selvisi, että 59-vuotias oli hoitanut tätä naista. Poliisi otti selvitettäväksi kaikki 59-vuotiaan työvuorojen aikana sattuneet kuolemantapaukset. Niitä oli yksitoista.

Ongelmaksi muodostui se, että suurin osa vainajista oli tuhkattu, mutta yksi oli haudattu. Ruumis kaivettiin haudasta ja siitä löytyi lääkeaineita, jotka eivät kuuluneet hoitoon. Lisäksi poliisi selvitti 59-vuotiaan soittamat hätäpuhelut, joista löytyi kolme tapausta. Aiemmilta työpaikoista löytyi kolme uhria lisää.

Poliisi tiedotti tapauksesta huhtikuussa 2009. Sen jälkeen poliisin tietoon tuli vielä kaksi tapausta lisää.

Vanhin tapaus oli vuodelta 2004. Kaikkiaan 59-vuotiasta syytetään viidestä murhasta ja kuudesta murhan yrityksestä. Nainen kiistää kaikki syytteet.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.