Mainos

Lääkemurhajutussa pohditaan mystisesti kadonnutta kirjettä

80-vuotias Salme S. yritettiin murhata jugurttiin sekoitetuilla rauhottavilla lääkkeillä, väittää lääkemurhajutun toinen syyttäjä Jouni Peräinen.Teon taustalla saattoi olla Salmen 59-vuotiaalle postitettavaksi antama kirje, jossa Salme S. moitti perushoitajaa.

Koko lääkemurhajuttu alkoi purkautua tästä tapauksesta 14. maaliskuuta 2009. Eläkkeellä oleva englanninkielen lehtori oli tuotu sairaalaan ambulanssilla sekavana ja huonokuntoisena.

Lääkemurhajuttu

59-vuotiasta perushoitajaa syytetään viidestä murhasta ja kuudesta murhan yrityksestä. Juttua puidaan oikeudessa tapaus kerrallaan. Kunkin rikosepäilyn käsittely kestää noin kaksi päivää.

Oikeudenkäynnille on varattu päiviä maaliskuun loppuun.

Perushoitaja kiistää syytteet.

Oikeudenkäynti alkoi 13.1. valmisteluistunnolla, jolloin syytteet ja poliisin esitutkintamateriaali tulivat julkisiksi.

Minkälaisista rikoksista on kyse?

Minkälaista näyttöä teoista on?

Hoitava lääkäri arvioi hänen kuolevan suurella todennäköisyydellä, mutta lääkärin kokeilema vastalääkehoito tepsi. Myöhemmin selvisi, että Salme S.:n elimistössä oli hengenvaarallinen määrä lääkkeitä.

Kaksi päivää myöhemmin Salme kykeni kertomaan epäilynsä häntä hoitavalle lääkärille, joka ilmoitti tapauksesta poliisille.

Jugurttiannos

Salme S. kuoli heinäkuussa 2009, mutta esitutkintapöytäkirjassa hän kertoi pian tapauksen jälkeen poliisille kotihoitajan tehneen hänelle iltapäivällä jugurttia.

- Tämä kokkaus oli mielestäni täysin tarpeeton ja mainitsinkin tästä hänelle. Jugurttiannos maistui poikkeuksellisen kitkerältä. Epäilinkin, että nämä kauraleseet olisivat härskiintyneet. Tämän ruokailun jälkeen en muista enää muuta. Seuraava muistikuva on, kun olen sairaalassa.

Kun poliisit tekivät Salme S.:n asuntoon kotietsinnän, tiskialtaasta löytyi jugurtin jäämiä. Oikeuskemiallisissa tutkimuksissa jugurtista löytyi runsaasti rauhoittavia lääkkeitä.

Perushoitaja soitti tyttärelle

Murhan yrityksestä syytetty perushoitaja oli soittanut paikalle ambulanssin. Syyttäjän kanta on, että 59-vuotias pyrki näin peittämään omaa osuuttaan tekoon.

59-vuotias oli samana päivänä soittanut Salme S.:n tyttärelle. Perushoitaja oli puhelussa kertonut, että Salmella oli kylpyhuoneessa masennuslääkkeitä.

- Minä reagoin tähän kauhistellen, että miten äitini on voinut olla noin masentunut.

59-vuotiaan kanta on se, että Salme S. otti lääkkeet itse.

- Hän oli vireä ihminen, eikä hänellä ollut itsetuhoaikeita vakavista sairauksista huolimatta, syyttäjä Peräinen totesi.

Kadonnut kirje

Salme S. oli 11. maaliskuuta - siis kolme päivää ennen murhayritystä - jättänyt 59-vuotiaan postitettavaksi kirjeen. Tässä kirjeessä Salme oli maininnut epäedullisia asioita perushoitajasta.

- Kirjoitin mm. sitä, että en luota häneen tippaakaan. Lisäksi kirjoitin, että hänen perimänsä palkkiot menevät hävyttömiksi, Salme S. kertoi kuulustelussa.

Kirje ei koskaan tullut perille.

59-vuotias kiisti avanneensa kirjettä ja sanoi postittaneensa kaikki saamansa kirjeet.

Kirjeen saaja kertoi poliisille kuulusteluissa, että Salme S. oli pettynyt 59-vuotiaaseen ja epäili, että tämä "veti häntä nenästä".

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.