Mainos

Lääkemarihuanan myynti helpottuu USA:ssa

Kaliforniassa voi pian myydä ja ostaa lääkemarihuanaa entistä vapaammin. Yhdysvaltain presidentin Barack Obaman hallinto aikoo selkeyttää omalaatuista nykytilannetta, jossa osavaltio sallii marihuanan myynnin, mutta valtio voi rangaista siitä.

Uusien sääntöjen mukaan valtio voisi puuttua myyntiin ja käyttöön vain siinä tapauksessa, että osavaltio ei ole laillistanut lääkehuumetta.

- Olemme erittäin tyytyväisiä tähän selvennykseen. Se viestii selvästi uutta suuntaa Obaman hallinnolta, hyvin erilaista kuin mihin George W. Bushin hallinto oli sitoutunut. Se oli hyvin aggressiivista taktiikkaa Kaliforniassa ja muissa osavaltioissa väheksyen niiden lääkemarihuanalakeja, iloitsi lääkekannabista ajavan Americans for Safe Access -järjestön tiedottaja Kris Hermes.

Jäänteitä Bushin ajasta on kuitenkin yhä olemassa, sillä eri oikeusasteissa on edelleen käsiteltävänä tapauksia, joissa valtio syyttää kalifornialaisia huumerikoksista.

Lääkemarihuana on laillista kaikkiaan kolmessatoista osavaltiossa Yhdysvalloissa. Sen mainostaminen on sallittua ainoastaan Kaliforniassa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.