Mainos

Lääkelaitoksen siirto Kuopioon varmistui

Sosiaali- ja terveysministeri Liisa Hyssälän mukaan Lääkelaitos siirretään Kuopioon. Siirto toteutetaan vaiheittain ensi syksystä alkaen.

Ensimmäiset toiminnot siirtyvät Helsingistä jo syyskuun alussa. Kokonaisuudessaan laitos muuttaa Kuopioon vuoden 2014 elokuun loppuun mennessä.

Kuopion kaupunginjohtaja Petteri Paronen on tyytyväinen päätökseen.

- Tämä tuntuu hyvältä ja oikealta päätökseltä. Kuulostaa siltä, että asiaperusteet on päätöksessä otettu huomioon. Toimintaympäristönä Kuopio tarjoaa toiminnalle asianmukaiset edellytykset, Paronen sanoo.

Lääkelaitoksen ylijohtaja Hannes Wahlroos erosi virastaan viime viikon tiistaina vastalauseena alueellistamissuunnitelmalle.

Myös suurin osa Lääkelaitoksen henkilökunnasta on vastustanut jyrkästi siirtoa Helsingistä Kuopioon. Tämä ei Parosta pelota.

- Ymmärrän hyvin sen, että yksittäisiä perheitä tämä muutto varmasti mietityttää kovastikin. Aika suuri osa Lääkelaitoksen henkilöstöstä kuitenkin tuntee Kuopion jo aika hyvin, joko opiskelujensa tai yhteyksiensä kautta.

Paronen lupaa muuttaville apua vuokra-asuntojen järjestämisessä sekä muun muassa koulujen ja päiväkotien löytämisessä.

Tulos oli odotettu

Lääkealan keskuksen perustaminen Kuopioon ei tullut yllätyksenä, sillä alueellistamisen koordinaatioryhmä puolsi ehdotusta yksimielisesti jo joulukuussa.

Uuteen Lääkealan keskukseen kootaan hajanaisesti organisoitunutta lääkealaa ja vahvistetaan osaamista.

Ministeriö jatkaa yhdessä Lääkelaitoksen kanssa jo olemassa olevan riskienhallintasuunnitelman täydentämistä uuden keskuksen perustamisen ja Lääkelaitoksen ylijohtajan vaihtumisen vuoksi.

Partanen Lääkelaitoksen vt. ylijohtajaksi

Lääkelaitoksen vt. ylijohtajaksi Wahlroosin eron jälkeen nimitetään sosiaali- ja terveysministeriön apulaisosastopäällikkö Marja-Liisa Partanen. Hän aloittaa virassaan 16. helmikuuta.

Sosiaali- ja terveysministeriössä jatketaan konsultin avulla työtä lääkealan keskuksen perustamiseksi ja lääkehuollon uudelleen organisoimiseksi.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.