Mainos

Lääkekorvauksia 3,3 miljoonalle

Sairausvakuutuslain mukaisia lääkekorvauksia maksettiin viime vuonna 3,3 miljoonalle henkilölle. Korvauksia tilitettiin Kansaneläkelaitoksen mukaan kaikkiaan 3,3 miljardia markkaa.

Niin sanottuja erityiskorvattavia lääkkeitä vaikean ja pitkäaikaisen sairauden hoitoon sai yli miljoona henkilöä. Kullakin heistä oli keskimäärin 1,44 lääkeoikeutta. Näiden sairauksien osuus kaikista maksetuista korvauksista oli reilut 1,9 miljardia markkaa.

Yleisin niin sanottu erikoiskorvattava sairaus oli krooninen verenpainetauti (447 400 oikeutta), toiseksi yleisin krooninen keuhkoastma (169 239) ja kolmanneksi yleisin krooninen sepelvaltimotauti (169 169). Näiden osuus erityiskorvauksiin oikeuttavista sairauksista oli hieman yli puolet.

Seuraavaksi yleisimmät olivat diabetes, krooninen sydämen vajaatoiminta, psykoosit ja reumaattiset niveltulehdukset. Yleisimmistä erityiskorvattavista sairauksista eniten lisääntyivät keuhkoastma - kuusi prosenttia), kilparauhasen vajaatoiminta ja diabetes. Suurin vähennys oli kroonisessa sydämen vajaatoiminnassa, jonka vuoksi erityiskorvauksia maksettiin 7 prosenttia edellisvuotta vähemmän.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.