Mainos

Lääkehuuru yleistyy festareilla

Lääkkeiden ja alkoholin vaarallinen sekakäyttö on lisääntynyt kesän festivaaleilla. Yli 30 festivaalia kiertäneet Suomen Punaisen Ristin asiantuntijat ovat erityisen huolestuneita nuorten kasvaneesta riskinotosta. Tuntemattomia lääkeaineita kokeillaan entistä herkemmin eikä yhteisvaikutuksia tunneta, SPR:n päihdetyö varoittaa.

Suomen Punaisen Ristin päihdetyö jalkautui eilen illansuussa Ilosaarirokin festarialueelle. Huonokuntoisia juhlijoita talutettiin selviämistelttoihin ja ensiapuun tasaisena virtana jo alkuillasta. Havainto on selvä ja ikävä - viinan kanssa otetaan ihan mitä vaan tarjotaan.

- Sellainen ajattelemattomuus, voisi sanoa, että itsesuojeluvaiston puuttuminen, etenkin kun on alkoholia pohjalla, niin kynnys on matala, kertoo SPR:n päihdetyön suunnittelija Kati Laitila.

Joensuun poliisi julkisti juuri Ilosaarirokin alla ison lääkeainetakavarikon varoituksena rockkansalle ja muistutuksena vanhemmille. Tekijät saatiin kiinni, mutta vaarallista tavaraa ehdittiin varmuudella markkinoida jo ympäri maata.

- Pääartikkelina oli erittäin vaarallinen huumausaineeksi luokiteltava lääke, joka on esimerkiksi alkoholin ja lääkkeiden yhteiskäytössä jopa tappava, kertoo Joensuun kihlakunnan poliisilaitoksen komisario Kimmo Wetterstrand.

Päivystäjille on Wetterstrandin mukaan pidetty koulutus, jotta he osaavat varautua pahimpaan. Kaikki festarikävijät eivät kuitenkaan ole törmänneet aineisiin.

- Ei kukaan ole tarjonnut vielä mitään. Ehkä näytän vähän siltä, että ei tarvitse tarjota mitään lääkkeitä, kertoo helsinkiläinen Raili Tobbe.

Kesän festivaaleilla ei ole löytynyt merkittäviä määriä uusia huumausaineiksi luokittelemattomia aineita tai heroiinia. Mutta viinan ja lääkkeiden kanssa pössytellään sitäkin enemmän.

Lue myös:

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.