Mainos

Lääkeet yleisimpien kuolinsyiden joukossa USA:ssa

Lääkkeet ovat tuoreen tutkimuksen mukaan eräs yleisimmistä kuolinsyistä USA:ssa. Toronton yliopistossa tehty selvitys väittää, että tutkimusvuonna 1994 jopa yli sata tuhatta yhdysvaltalaissairaaloissa sattunutta kuolemantapausta oli lääkkeiden aiheuttamia.

Lääkkeiden aiheuttamat odottamattomat reaktiot tappoivat torontolaistutkimuksen mukaan ainakin 80 000, mahdollisesti jopa 140 000 ihmistä yhdysvaltalaisissa sairaaloissa vuonna 1994. Jos arvion synkempi versio on lähellä totuutta, ovat lääkereaktiot neljänneksi yleisin kuolinsyy USA:ssa sydänsairauksien ja syövän jälkeen. Varovaisimmankin arvion mukaan lääkkeisiin kuolee kuudenneksi eniten ihmisiä, eli suunnilleen yhtä paljon kuin onnettomuuksissa.

Tutkimuksen esittämä kuolemantapausten määrä sisältää sekä ne joissa potilas on tuotu sairaalaan oireiden vuoksi, että ne joissa oireet ovat alkaneet vasta sairaalassa annetun hoidon jälkeen. Oli kyse sitten reseptivapaan tai lääkärin määräämän, sairaalassa annetun tai kolotukseen kotona otetun lääkkeen seurauksista, on arvioitujen kuolemantapausten määrä valtaisa.

Tutkijat esittävätkin perinpohjaista, mutta kiihkottomasti tehtyä lisäselvitystä tuloksista.
(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.