Mainos

Lääkealan uudelleenorganisointi myrskyistä

kuva: lehtikuva

Eduskunta saa ensi kuussa käsiteltäväkseen lain uuden Lääkealan keskuksen perustamisesta. Keskus on päätetty sijoittaa Kuopioon, mutta nykyisen Lääkelaitoksen henkilökunta vastustaa muutosta kiivaasti.

Kuopiossa katsotaan, että käynnissä on mediasota alueellistamispäätöstä vastaan.

Kuopioon ensi syksynä perustettava Lääkealan keskus tarjonnee työtä osalle yliopiston nykyisistä farmaseutti- ja proviisoriopiskelijoista. Lääkelaitoksen noin 200 työntekijästä on alueellistamispäätöksen jälkeen irtisanoutunut 28. Vaihtuvuus laitoksella on kuitenkin ennenkin ollut suurta.

Kuopion yliopiston farmakologian professori Riitta Ahonen sanoo, että toki tietotaitoa katoaa irtisanomisten kautta, mutta hyviä hakijoita on tilalle.

- Osa näistä viroista on jo täytetty eli sinne on saatu rekrytoitua väkeä. Osa paikoista on avoinna ja rekrytointi on käynnissä. Meillä on tieto, että Kuopiostakin on hyviä hakemuksia sinne lähtenyt, Ahonen kertoo.

Apteekkari-lehden verkkosivuilla esitettyjä nimettömiä arvioita nyt menetettävistä EU-miljoonista Ahonen pitää uutisankkana.

- Jos katsoo Lääkelaitoksen tilinpäätöksiä, ei minään vuonna ole EU:sta rahaa tullut 2,5 miljoonaa euroa.

Kohu lääkkeiden myyntilupien ruuhkautumisesta on Ahosen mielestä liioiteltua. Ruuhkia on ollut ennenkin ja ne on purettu.

Pääministeri Matti Vanhanen on antanut sanansa, että Lääkealan keskus perustetaan Kuopioon. Kuopiossa luotetaan, että viime hetken ehdotukset päätöksen pyörtämisestä tai tehtävien jakamisesta eivät mene läpi.

- Tarkoitus oli koota hajallaan olevat lääkeasiat yhteen, ja ne on ehdottomasti koottava. Täytyy muistaa että nyt annettiin viiden vuoden siirtymäaika henkilöstölle. Mille muulle henkilöstölle näinä aikoina kun porukkaa irtisanotaan, annetaan tällaisia siirtymäaikoja?Eli väki voisi tehdä aivan rauhassa siellä normaalia työtä, huomauttaa professori Ahonen.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.