Mainos

Lääkealan keskuksen sijoitus ratkennee alkuviikosta

Sosiaali- ja terveysministeri Liisa Hyssälä (kesk.) palailee alkavalla viikolla töihin pitkältä sairauslomaltaan ja pääsee jo tiistaina ottamaan kantaa paljon kuohua herättäneeseen Lääkelaitoksen alueellistamiseen.

Asia on esillä koordinaatioryhmän kokouksessa tiistaina. Selvitysmies Liisa Turakka puolsi esityksessään Kuopiota, mutta henkilökunnan vastalauseet ovat olleet kiivaita. Lääkelaitos on määrä organisoida uudelleen lääkealan keskukseksi, joka aloittaa toimintansa ensi vuonna.

Lääkehuollon hallinnon uudelleen organisointi merkitsee sitä, että Helsingissä sijaitsevat Lääkelaitos ja Lääkehoidon kehittämiskeskus Rohto lakkautetaan. Pakettiin kuuluu myös Terveydenhuollon oikeusturvakeskus, Sosiaali- ja terveydenhuollon tuotevalvontakeskus ja joitakin osia Stakesin ja Kansanterveyslaitoksen tehtävistä.

Valtiosihteeri Timo Reina ei ennakoinut, syntyykö ratkaisu vielä tiistaina. Koordinaatioryhmä käsittelee asiaa Hyssälän esityksen pohjalta. Jos ryhmä on yksimielinen ja puoltaa Hyssälän esitystä, jää ratkaisu Hyssälän käsiin.

Liikenneministeriö liikkeelle

Uusimmat kohteet alueellistamislistalla ovat liikenneministeriön virastoja, jotka syntyvät uudelleenjärjestelyn myötä. Merenkulkulaitoksen väylätoiminnot, Tiehallinto ja Ratahallintokeskus yhdistetään uudeksi väylävirastoksi. Ajoneuvohallintokeskus, Rautatievirasto, Ilmailuhallinto ja Merenkulkulaitoksen meriturvallisuustoiminto yhdistetään uudeksi liikenteen turvallisuusvirastoksi vuoden 2010 alusta.

Väyläviraston vahvuudeksi lasketaan 690 henkilötyövuotta, turvallisuusviraston noin 540. Teknisiä palvelutehtäviä hoitamaan tarvitaan vielä noin 200 työntekijää. Väyläviraston sijoituspaikoiksi ovat esillä pääkaupunkiseutu, Lappeenranta ja Rovaniemi. Esillä on myös hajasijoitettu malli, jossa väyläviraston teknisiä palvelutehtäviä sijoitettaisiin Rovaniemelle tai Lappeenrantaan.

Liikenteen turvallisuusvirastoa sovitellaan pääkaupunkiseudun lisäksi Kuopioon ja Kouvolaan. Meriturvallisuuden toimintojen kohdalla harkinnassa on myös Kotka. Tämän selvityksen tekijäksi valtio kilpailutti konsulttitoimisto NetEffectin.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.