Mainos

Lääkärit vahvistivat Jeltsinin hengitystietulehduksen

Venäjän presidentin Boris Jeltsinin sydänkirurgi ilmoitti tänään, ettei presidentin sairaalassaolo liity mitenkään hänelle viime vuonna tehtyyn sydänleikkaukseen.

Lääkärit ovat vahvistaneet, että Jeltsin kärsii akuutista viruksen aiheuttamasta hengitystietulehduksesta. Jeltsin vietiin eilen Barvihan parantolaan, jossa hän toipuu10-12 päivää. Lääkärien mukaan Jeltsin oli huonossa kunnossa ja hänen lämpönsä oli reilut 37 astetta. Lääkärit kehottivat Jeltsiniä jättämään viikottaisen radiopuheensa väliin sairauden vuoksi. Kremlin tiedottajan Sergei Jastrzhembskin mukaan Jeltsin on määrätty pysyttelemään sisällä, mutta hän voi jatkaa työntekoaan parantolassa.

Jeltsinin sairastumisen oireet alkoivat näkyä jo viime viikolla Ruotsin-vierailun yhteydessä. Jeltsinille tehtiin viime vuoden marraskuussa sydämen ohitusleikkaus, minkä jälkeen hän sairastui keuhkokuumeeseen eikä palannut hoitamaan virkaansa vasta kuin helmikuussa.

Washington Post: Jeltsinillä sydänvaivoja

Amerikkalaisen päivälehden Washington Postin mukaan Jeltsinin sairaalamatkan todellinen syy ovat uudelleen alkaneet sydänvaivat. Postin haastattelemien lähteiden mukaan tilanne on vakava. Nimettömänä esiintynyt diplomaatti kertoi lehdelle, että Jeltsinillä oli ollut sydänkohtaus "tai jotain sen suuntaista". Venäjän hallitusta lähellä olevan toisen lähteen mukaan tilanne on vakava ja Jeltsinin terveyttä koskevat tiedot pidetään salassa.

Jeltsinin sydänleikkauksessa konsulttina toiminut amerikkalainen kirurgi Michael E. DeBakey ei puolestaan usko, että Jeltsinin sydän reistailisi. DeBakeyn mukaan Jeltsinin terveydentila oli erinomainen, kun miehet tapasivat kolme kuukautta sitten.
-En usko, että kyse on sydänvaivoista. Vielä yksi syy siihen on se, ettei Barviha olisi oikea paikka niiden hoitamiseen, hän sanoi
(STT-AFP-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.