Mainos

Lääkärit syyttävät Tehyä kaupankäynnistä ihmishengillä

Keskustelu potilasturvallisuudesta ja mahdollisista ihmishenkien menetyksestä kiristää työilmapiiriä irtisanoutumisiin valmistautuvissa sairaaloissa.

Osa lääkäreistä syyttää hoitajia ammattietiikan unohtamisesta. Lääkäreiden mukaan hoitajien ammattijärjestö Tehy käy sumeilematta kauppaa ihmishengillä.

- Potilaiden terveys sekä hoidon toteuttaminen niin, että potilas ei joudu vaaraan, on meidän kaikkien tavoite. Siksi on lääkärinä vaikea ymmärtää, että ryhdytään toimenpiteisiin, joissa tämä aivan keskeinen asia on voitu julkisesti ilmoittaa olevan työnantajan asia, toteaa TAYS:in sairaanhoitoalueen johtaja Rainer Zeitlin MTV:n uutisille.

Lääkäreiden mukaan lakko olisi ollut joukkoirtisanoutumisia eettisempi työtaistelukeino. Lakko velvoittaa suojelutyöhön, irtisanoutumiset mahdollistavat siitä laistamisen.

Tampereen yliopistollisen sairaalan pihamaalla lakkohenkeä soppatykin ääressä nostattavat tehyläiset kuitenkin kiistävät väitteet joukkoirtisanoutumisen epäeettisyydestä.

- Vastuu ei ole meillä. Me olemme vain työntekijöitä, jotka tekevät mitä pyydetään. Tähän asti olemme tehneet sen liian pienellä palkalla, sanoo TAYS:in laboratoriohoitaja Eija Vaaleri.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.