Lääkärit saivat Jope Ruonansuun luopumaan karppaamisesta

Diabetesta sairastava viihdetaiteilija Jope Ruonansuu on lopettanut karppausdieetin noudattamisen, ja uskoo lääkäreiden sanaan.

Viihdetaiteilija Jope Ruonansuu on laihduttanut useita kertoja vähähiilihydraattisella ruokavaliolla, eli karppaamalla. Keväällä 50 vuotta täyttävä kansansuosikki laihtui ensimmäisen kerran vähähiilihydraattisella dieetillä jo ennen armeijaan menoa. Tuolloin varresta karisi yli 30 ylimääräistä kiloa.

Sittemmin Ruonansuu on jojoillut painonsa kanssa. Muutamia vuosia sitten hän laihdutti jälleen karppaamalla ja vannoi dieetin nimeen. Jope on kertonut pudottavansa keväisin painoa hiilihydraatteja vähentämällä, mutta nyt asiat ovat toisin.

Diabetesta jo 1980-luvun puolivälistä saakka sairastanut viihdetaiteilija on luopunut karppauksesta.

–Diabetes-lääkärit ovat vahvasti sitä mieltä, että se on luonnotonta. Kuuriluontoisena karppaus voi toimia, muttei jatkuvasti, Ruonansuu uskoo.

Elämä diabeteksen ja insuliinilääkityksen kanssa on tasapainottelua. Ruonansuu kertoo painon nousseen joitain kiloja viime kuukausina.

– Nyt vaihdetaan insuliini toiseen merkkiin, josko painokin siitä putoaisi takaisin, hän sanoo.

Lääkkeen vaihtamisen syitä Jope Ruonansuu ei halua vielä tässä vaiheessa eritellä tarkemmin.

– Aina voi hakea parempaa, hän tyytyy sanomaan.

Jope Ruonansuu lähtee 50-vuotisjuhlakiertueelle maaliskuun alussa. Parempaa oloa ja jaksamista tavoitellakseen mies aikoo jatkaa tipatonta tammikuuta pitkälle kevääseen saakka.

Lue myös:

    Uusimmat