Mainos

Lääkärit pakenivat sairaalasta - järistysuhrit jäivät yksin

Sekasorto, levottomuudet ja rikollisuus ajavat avustus- ja hoitohenkilökuntaa pakosalle maanjäristyksen runtelemassa Haitissa. YK määräsi eilen hoitohenkilökuntansa lähtemään välittömästi kenttäsairaalasta Port-au-Princessa, koska levottomuudet olivat lisääntyneet uhkaavasti alueella.

Useat vaikeasti loukkaantuneet potilaat jäivät oman onnensa nojaan, kun YK:n lääkärit ja sairaanhoitajat pakenivat paikalta. Sairaalaan jäi ainoastaan amerikkalaisen CNN-uutisryhmän vastaava lääkäri Sanjay Gupta, joka kuvaa tilannetta katastrofaaliseksi.

- En ole koskaan nähnyt mitään tällaista. Tämä on suorastaan naurettavaa, kertoo Gupta CNN:n haastattelussa.

Guptan mukaan sairaalassa on useita erittäin vakavasti loukkaantuneita potilaita. Uhreilla on vaikeita päävammoja, moni on menettänyt kokonaan raajansa ja kärsii verenhukasta.

Guptan mukaan kenttäsairaalassa ei ole juuri lainkaan kunnon lääkintävälineitä eikä luovutusverta. Hän arvelee, ettei moni kriittisessä tilassa oleva potilas tule selviämään hengissä.

- On täysin ällistyttävää, että lääkärit jättivät paikan. Potilaat ovat hyvin peloissaan, Gupta sanoo

Haiti kärsi jo ennen maanjäristystä levottomuuksista ja rikollisuudesta. Nyt kaaoksen keskellä ongelmat kasvavat entisestään. Uutistoimisto AFP:n mukaan maanjäristys tuhosi useita vankiloita, joista jopa tuhansien vankien uskotaan karanneen.

- Rikolliset riehuvat kaduilla viidakkoveitsien kanssa, kertoo paikallinen asukas Evelyne Buino AFP:n haastattelussa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.