Mainos

Lääkärit: Luolatutkijan kunto todellinen ihme

Saksalaisen luolatutkijan Johann Westhauserin terveystilanne ja kunto on häntä tutkivien lääkärien mukaan yllättävän hyvä vakavista vammoista huolimatta.

Westhauserilla on todettu sekä kallonmurtuma että silmäkuopan murtuma.

Tutkija kiidätettiin eilen helikopterilla Murnaun sairaalaan Münchenin eteläpuolelle. Westhauseria edustavan lääkärin mukaan toipumisen lasketaan kestävän kuukausia.

Bild -iltapäivälehdelle haastattelun antanut sairaalanjohtaja Volker Bühren pitää potilaan hyvää kuntoa todellisena ihmeenä.

– Hän on ollut liki kaksi viikkoa loukkaantuneena jääkylmässä luolassa ja lähes täysin liikuntakyvytön, siihen nähden hän on erinomaisessa kunnossa.

Lääkäreitten mukaan kallonmurtuma on aiheuttanut verenpurkauman Westhauserin aivoissa ja se aiheuttaa loukkaantuneelle tutkijalle motorisia ongelmia.

– Aivot ei ole vaurioituneet, ajan kanssa hän toipuu varmasti.

Westhauser on pyytänyt lääkäreitä välittämään kiitokset kaikille pelastajilleen. 

Luolatutkijan pelastamiseen osallistui lähes 700 ihmistä useista alppialueen maista. Eilen Westhauserin toi päivänvaloon 274 luolassa vietetyn tunnin jälkeen seitsemänkymmenen luola- ja vuoripelastajan joukko. Pelastajien mukana luolasta palasi myös itävaltalainen Sabine Zimmerebner, joka oli Westhauserin kanssa tutkimassa luolaa, kun kivilohkare putosi Westhauserin päälle.

Zimmerebnerin mukaan oli päivänselvää, että hän jää luolaan Westhauserin tueksi. Luolaexpertit tuntevat toisensa vuosien takaa ja ovat työskennelleet pitkään yhdessä.

Myös pelastustöiden johdon mukaan oli hyvä, että paikalla on joku, joka koko ajan mentaalisesti tuki potilasta.

Koska luolassa oli myös erittäin kylmää ja kosteaa, Zimmerebner yritti pitää Westhauseria parhaansa mukaan lämpimänä ja kuivana pitkän odottelun ja hankalan siirtämisen aikana.

– Hän on kyllä erittäin vahva persoona, Zimmerebner toteaa Welt-lehdelle.

Pelastusoperaation kustannuksia ei ole kukaan vielä laskenut. Pelastustöiden johtoon kuuluva Klemens Reindl muotoilee ympäripyöreästi, että nyt on keskitytty Westhauserin pelastamiseen. Rahasta puhutaan hänen mukaansa vasta myöhemmin. 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.