Mainos

Lääkärit ilman rajoja: Syyrian sairaaloissa tuhansia hermokaasun oireista kärsiviä

Noin 3 600 hermokaasun aiheuttamista oireista kärsivää potilasta tuotiin Syyrian sairaaloihin keskiviikkona, tiedottaa avustusjärjestö Lääkärit ilman rajoja (Médecins Sans Frontières).

Järjestön mukaan 335 väitetyistä kaasun uhreista kuoli vammoihinsa. Syrian Observatory for Human Rights -järjestön mukaan uhreja on 322 ja heistä 54 on lapsia.

Kaikki uhrit tuotiin sairaalaan kolmen tunnin aikana. Avustusjärjestön mukaan ihmisten oireet viittaavat vahvasti hermokaasulle altistumiseen.

– Sairaalahenkilökunta on antanut Lääkärit ilman rajoja -järjestölle yksityiskohtaista tietoa oireista. Potilailla on esiintynyt esimerkiksi kouristuksia, voimakasta syljeneritystä, supistuneita pupilleja ja heikentynyttä näköä, sekä hengitysvaikeuksia, kertoo järjestön operaatioita ohjaava Bart Janssens.

Janssensin mukaan järjestö ei pysty tieteellisesti vahvistamaan, että kyse olisi kemiallisten aseiden käyttöstä. Viitteet siitä ovat kuitenkin vahvat.

YK-tarkastajat eivät ole päässeet alueelle

YK:n asiantuntijat eivät ole vieläkään päässeet tutkimaan viime keskiviikkona Damaskoksen esikaupunkialueilla tapahtuneita iskuja, joissa on saatettu käyttää kemiallisia aseita. YK:n tutkijaryhmä on parhaillaan maassa selvittääkseen aikaisempia väitteitä kemiallisten aseiden käytöstä.

Syyrian oppositioryhmät ovat syyttäneet presidentti Bashar al-Assadin joukkoja kemiallisten aseiden käytöstä Damaskoksen lähettyvillä. Oppositiolähteiden mukaan keskiviikkoina tapahtuneet iskut tappoivat ainakin 1 300 ihmistä. Syyrian hallinto on kiistänyt väitteet. Uhrien määrää ei ole pystytty vahvistamaan.

(MTV3 – AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.