Mainos

Lääkärit huolissaan potilaiden väkivallasta

Joka viides lääkäri on joutunut viimeisen vuoden aikana uhkailun kohteeksi, heistä kaksi prosenttia myös suoranaisen väkivallan kohteeksi. Työterveyslaitoksen ja Lääkäriliiton yhteisen tutkimuksen mukaan uhkauksia saavat etenkin naiset ja nuoret lääkärit. Asia nousi esiin tänään alkaneilla Lääkäripäivillä.

Lääkäriliiton puheenjohtajan Kati Myllymäen mielestä yksin päivystämistä ei voi enää pitää mukavuuskysymyksenä vaan pikemminkin turvallisuuskysymyksenä. Myllymäki on huolissaan myös siitä, että poliittisten päättäjien itkuvirsi erikoissairaanhoidon kalleudesta on vahingoittanut jo potilaan luottamusta hoitavaan lääkäriin. Jos lääkäri päättää jättää potilaan leikkaamatta, potilas epäilee, että kyseessä on säästöpäätös eikä lääketieteellinen ratkaisu.

Myllymäki kiisti Lääkäripäivillä myös väitteet, joiden mukaan terveydenhuollon kustannusten nousun takana olisi työntekijöiden ansiotason nousu.
-Bonukset, optiot, tulospalkkaus tai liukumat eivät ole kunta-työntekijöihin osuneet, mutta lomautukset ja irtisanomiset sitäkin useammin.

Lääkäripäiville osallistuu lähes 3000 lääkäriä. Luennoitsijoita nelipäiväisen koulutustapahtuman aikana esiintyy viitisensataa.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.