Mainos

Lääkäriseura: Vähäinenkin laihdutus lisää terveyttä

Jo viiden prosentin pysyvä painonpudotus kohentaa ylipainoisen aikuisen terveyttä. Painon pudottaminen on tehokas keino ehkäistä ja hoitaa lihavuuden aiheuttamia sairauksia, toteaa lääkäriseura Duodecim.

Tehokkain keino laihtua on pienentää ruoka-annosten kokoa tai syödä aiempaa kevyempää ruokaa. Pelkkä liikunnan lisääminen pudottaa liikapainoa muutaman kilon vajaassa puolessa vuodessa. Liikunnan lisääminen ja ruokavalion kohentaminen ehkäisevät yhdessä tehokkaasti laihdutuksen jälkeistä painonnousua.

Ylipainoisen terveydelle liikunta on erityisen tärkeää. Se vähentää vatsaontelon terveydelle haitallista rasvaa sekä rauhoittaa verenpainetta ja sokeri- ja rasva-aineenvaihdunnan häiriöitä.

Työelämässä yli 2 miljoonaa ylipainoista

Lääkäriseura Duodecimin tänään julkaistun Käypä hoito -suosituksen mukaan lihavuuden ensisijainen hoitomuoto on suunnitelmallinen elintapaohjaus. Se toteutetaan mieluiten ryhmässä. Lääkkeitä voidaan käyttää tukena.

Lihavuus on Suomessa yleisintä keski-ikäisillä miehillä ja eläkeikäisillä naisilla.

Suomessa on 650 000 lihavaa työikäistä, joiden painoindeksi on yli 30. Ylipainoisia työikäisistä on yli kaksi miljoonaa.

(MTV3 - STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.