Mainos

Lääkärille syyte virkasalaisuuden rikkomisesta

Keski-ikäinen lääkärinainen vei potilasasiakirjoja sairaalasta kotiinsa. Tapaus paljastui, kun lääkärin puoliso vei pahvilaatikollisen potilasasiakirjoja kierrätykseen ja kaupungin työntekijä tarkasti keräyspisteen.

Savonlinnan käräjäoikeudessa lääkärille on luettu syyte tuottamuksellisesta virkasalaisuuden rikkomisesta.

Nainen vei sairaalasta kotiinsa potilasasiakirjoja, jotka sitten päätyivät Savonlinnan kaupungin jätteenkeräyspisteeseen. Syytteen mukaan salassapidettäviä tietoja sisältävät asiakirjat olivat keräyspisteessä vapaasti luettavissa noin kahden viikon ajan. Syyttäjä vaatii lääkärille sakkorangaistusta.

Savonlinnan keskussairaalassa erikoislääkärinä toiminut keski-ikäinen nainen vei potilasasiakirjoja ja niiden kopioita kotiinsa ja säilytti niitä lukitussa autotallissa.

Vahinko tapahtui tapaninpäivänä joulukuussa 2005, kun lääkärin puoliso vei autotallista tavaroita keräyspisteeseen. Keräyspisteeseen päätyi myös pahvilaatikollinen potilasasiakirjoja. Tapaus paljastui pari viikkoa myöhemmin, kun kaupungin ympäristönsuojelusuunnittelija tarkasti keräyspisteen.

Syyttäjän mukaan asiakirjat sisälsivät salassapidettäviä tietoja muun muassa potilaiden terveydentilasta ja hoidon järjestämisestä.

Vastaaja kertoi, että hänellä oli ollut lupa ottaa kopioita potilasasiakirjoista hoidollisiin ja tutkimustarkoituksiin. Hän myös kiisti säilyttäneensä asiakirjoja huolimattomasti.

Syytteessä kerrotaan, että lääkärin puoliso avasi autotallin oven murtamalla. Miehellä ei ollut tuolloin avaimia mukanaan. Nainen ei ollut tapahtuma-aikaan paikkakunnalla.

Lääkäri ei toimi enää Savonlinnassa. Käräjäoikeus antaa jutussa päätöksen kahden viikon kuluttua.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.