Mainos

Lääkärille sakot tuottamuksellisesta virkavelvollisuuden rikkomisesta

Kuopion käräjäoikeus on tuominnut sakkoihin terveyskeskuslääkärin, jonka kotiuttama potilas löydettiin seuraavana aamuna kuolleena kotoaan.

Käräjäoikeus tuomitsi 47-vuotiaan lääkärin tuottamuksellisesta virkavelvollisuuden rikkomisesta, koska tämä ei lähettänyt alhaisesta verenpaineesta kärsinyttä 60-vuotiasta naista sairaalahoitoon tai terveyskeskuksen vuodeosastolle. Oikeus perusti ratkaisunsa muun muassa Terveydenhuollon oikeusturvakeskuksen lausuntoon, jonka mukaan lääkäri ei toiminut tilanteessa riittävän huolellisesti. Alhaisen verenpaineen lisäksi myös potilaan muun oireilun syy jäi epäselväksi.

Lääkärille esitetyn kuolemantuottamussyytteen oikeus hylkäsi, koska laiminlyönnin ja kuoleman välillä ei todettu riittävää syy-yhteyttä.

Tapaus sattui keväällä 2005 potilaan saavuttua terveyskeskukseen huimauksen ja vatsakipujen vuoksi. Potilaalle varattiin vastaanottoaika jo seuraavalle päivälle, minkä jälkeen hänet lähetettiin laboratoriokokeisiin ja kotiutettiin. Seuraavana aamuna nainen löydettiin kuitenkin kuolleena vuoteestaan.

Oikeuslääketieteellisen tutkimuksen mukaan kuolinsyy oli suoliston lamatilaan liittyvä mahalaukun laajentuminen. Yhden oikeudessa kuullun todistajalausunnon mukaan suolistolamaa ei olisi välttämättä kuitenkaan sen harvinaisuuden vuoksi terveyskeskuksessa havaittu.

Lääkäri kiisti oikeudessa syytteet.Hänelle määrättiin 30 päiväsakkoa, mistä kertyy maksettavaa 1560 euroa.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.