Mainos

Lääkäriliitto toivoo sovintoesitystä lauantaiksi

Ensi maanantaina uhkaavan lääkärilakon sovittelu jatkuu. Akavalainen Lääkäriliitto ja Kunnallinen työmarkkinalaitos tapasivat aamupäivällä keskenään ja myöhemmin vielä valtakunnansovittelijan johdolla.

Verenpainetta

Valtakunnansovittelija Juhani Salonius sovittelee kiistaa alustavan aikataulun mukaan loppuviikon ajan päivittäin. Lääkäriliiton hallitus on kutsuttu koolle lauantaina puolilta päivin ja valtuuskunta iltapäivällä. Liiton toiveissa on, että valtuuskunnalla olisi tuolloin jo käsiteltävänään sovintoesitys.

Jos sopua ei synny, kuntapuolen terveyskeskus- ja sairaalalääkärit menevät lakkoon ensi maanantaina. Lakko toteutettaisiin muutaman viikon jaksoissa niin, että sairaalat ja terveyskeskukset olisivat eri puolilla maata vuoroin lakossa, vuoroin töissä. Kunakin viikkona lakkoilijoita olisi keskimäärin vajaat 800.

"Kunnat pakkosäästävät lakkoa enemmän"

Lääkäriliitto kiirehti kiistämään Kunnallisen työmarkkinalaitoksen arvion, että terveydenhuollon palvelut olisivat vaarassa lääkärilakon aikana. Lääkäriliitto pitää tämmöisen epävarmuuden aiheuttamista kansalaisten keskuudessa edesvastuuttomana.

Liiton mukaan välttämätön ja kiireellinen hoito kyllä turvataan. Päivystysten järjestäminen taas on työnantajan, ei minkään ammattiliiton tehtävä.
-Tosiasiassa kesäaikaan työnantaja sulkee omilla päätöksillään säästösyistä monilla paikkakunnilla terveyskeskuksia ja sairaaloiden osastoja kokonaan kiinni. Tällöin kuntatyönantaja ei ole kuitenkaan ollut lainkaan huolestunut terveyspalveluiden saatavuudesta, liitto piikittelee.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.