Mainos

Lääkäriliitto: Potilaan voitava valita lääkärinsä

Lääkäriliiton mukaan EU:n vanhoista 15 jäsenmaasta vain Suomessa potilas ei saa valita perusterveydenhuollon lääkäriään.

Suomen lääkäriliiton mielestä potilailla tulisi olla mahdollisuus valita omalääkärinsä, hoitopaikkansa ja erikoislääkärinsä. Jos potilas voi itse valita lääkärinsä, hoitosuhde perustuu luottamukseen alusta alkaen, liiton valtuuskunta muistuttaa kannanotossaan. Liitto arvioi potilaan aktiivisemman roolin tukevan myös hänen sitoutumistaan hoitoon ja parantavan siten hoidon tulosta.

Lääkäriliiton mukaan EU:n vanhoista 15 jäsenmaasta vain Suomessa potilas ei voi valita perusterveydenhuollon lääkäriään. Esimerkiksi Englannissa potilas voi vaikuttaa myös siihen, missä sairaalassa häntä hoidetaan. Kun englantilainen potilas saa omalääkäriltään lähetteen sairaalaan, hänelle esitetään viisi vaihtoehtoista sairaalaa, joista yhden on oltava yksityinen, Lääkäriliitto huomauttaa.

Lääkäriliiton mielestä julkinen terveydenhuolto Suomessa ei voi yksin tyydyttää terveyspalvelujen kasvavaa kysyntää, minkä vuoksi potilaan pitäisi voida valita palveluita myös yksityissektorilta.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.