Mainos

Lääkäriliitto julisti ehdollisen saarron

Suomen Lääkäriliitto tiukentaa otteitaan työaikakiistassa. Liitto julisti tänään hakusaartoon ja -kieltoon kaikki ne virat ja toimet, joissa työnantaja sijoittaa perustyöaikaa nykyiselle päivystysajalle.

Liittohallituksen saartopäätös koskee myös sellaista päivystystyönä tehtävää työtä, jonka työnantaja on päättänyt tehtäväksi säännöllisenä perustyöaikana. Saartopäätös on siis ehdollinen. Saarto laukeaa heti, kun työnantaja ryhtyy muuttamaan sairaalalääkärien nykyistä työaikakäytäntöä vuorotyöksi.

Kunnallinen työmarkkinalaitos haluaa siirtää lääkärit vuorotyöhön uuden työaikalain tullessa voimaan 23. marraskuuta. Lääkäriliiton saartopäätös on voimassa toistaiseksi. Käytännössä takaraja on nykyinen virkaehtosopimuksen päättymisaika 31. tammikuuta 1998. Uudessa sopimuksessa lääkäreiden työaikarakenteita ollaan laittamassa uusiksi. Lääkärien mukaan tämä ei onnistu ilman puuttumista myös palkkarakenteeseen.

Saartopäätös koskee tällä hetkellä 15 sairaanhoitopiiriä. Kuudessa sairaanhoitopiirissä on tähän mennessä saavutettu paikallinen neuvottelutulos, joiden mukaan lääkärien säännöllisen työajan sijoittelua ei muuteta työaikalain voimaan tullessa. Koska neuvottelutulos on saavutettu useissa suurissa sairaanhoitopiireissä, sopimusten arvioidaan koskevan noin puolta sairaalalääkäreistä.

Nämä Kunnallisen työmarkkinalaitoksen velvoitteesta luopuneet piirit ovat HYKS, Pohjois-Pohjanmaa, Pirkanmaa, Satakunta, Päijät-Häme ja Keski-Suomi. Paikallisia neuvotteluja on käyty Lääkäriliiton esityksestä. Liiton tavoitteena on jatkaa nykyisiä työaika- ja palkkausjärjestelyjä voimassa olevan sopimuskauden loppuun.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.