Mainos

Lääkäriliitto hyväksyi kaksivuotisen kuntasopimuksen

Akavalainen Lääkäriliitto on hyväksynyt kunnallista virkaehtosopimusta koskevan sopimuksen. Kaksivuotinen lääkärisopimus noudattaa palkankorotuksiltaan keskitetyn tulosopimuksen tasoa.

Lääkäriliitto jättäytyi pois tuloneuvottelujen kyljessä neuvotellusta kuntien palkkaohjelmasta. Liiton mukaan Kunnallisen työmarkkinalaitoksen sille tarjoama malli olisi johtanut lääkäreiden palkkauksellisen aseman heikkenemiseen. Nyt hyväksytty sopimus takaa liiton mukaan sen, että lääkärit pysyvät mukana yleisessä kunnallisessa ansiokehityksessä.

Lääkäriliiton hallitus hyväksyi jo kaksi viikkoa sitten työnantajan esityksen lääkäreiden uudeksi virkaehtosopimukseksi äänin 8-2 ja esitti myös valtuuskunnalle sen hyväksymistä.

Muutamaa päivää aiemmin Lääkäriliitto esitti Akavan hallituksessa tupon neuvottelutuloksen hylkäämistä. Syynä oli mm. sopimuksen ns. sekalinjan mukainen palkankorotusmalli, joka oli vastoin liiton tavoitteita. Lääkäriliitto oli tyytymätön myös Kunnallisen työmarkkinalaitoksen esitykseen, jossa liiton mukaan vaadittiin sellaisia palkkarakenteisiin ja työaikoihin liittyviä huononnuksia. Niiden vuoksi liitto viime vuonna ryhtyi noin puolen vuoden mittaiseen lakkoon.

Työtaistelu toi lopulta kustannusvaikutukseltaan yli 10 prosentin palkankorotukset. Lääkärien virkaehtosopimuksen piirissä on reilut 11 000 lääkäriä.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.