Mainos

Lääkäriliitto: Epäillyn valelääkärin reseptejä ei pitäisi lunastaa

Terveysalan valvontaviranomaisen Valviran mukaan epäillyn valelääkäri Esa Laihon kirjoittamilla resepteillä voi apteekeista lunastaa lääkkeitä perussairauksiin vielä viikonlopun yli.

– Lääkkeiden toimittamatta jättäminen olisi vaarallisempaa kuin se, että esimerkiksi verenpaineesta ja diabeteksesta kärsivät jäisivät ilman lääkkeitä, kertoo ryhmäjohtaja, lääkintöneuvos Pirjo Pennanen Valvirasta.

Pennasen mukaan apteekkien toivotaan olevan yhteydessä asiakkaan hoitopaikkaan, jos reseptistä käy ilmi jotain epäilyttävää.

Lääkäriliitto pitää Valviran ohjetta erikoisena, sillä Laihon kirjoittamat reseptit ovat väärennöksiä, ja jokainen näistä resepteistä voi altistaa potilasvahingoille.

Mikäli Laihon todetaan toimineen valelääkärinä, on hänen määräämänsä hoito tehty ilman lääketieteellistä osaamista ja reseptit ovat siten laittomia.

Lääkäriliiton mukaan hysteriaan ei kuitenkaan ole aihetta, mutta potilasturvallisuuden varmistamiseksi liitto suosittelee, ettei Laihon kirjoittamia reseptejä lunastettaisi. Jos aihetta välttämättömiin lääkkeisiin on, kehotetaan hakeutumaan päivystävän lääkärin vastaanotolle. Kaikkien muidenkin Laihon potilaiden on syytä tarkistaa diagnoosinsa ja lääkityksensä.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.