Mainos

Lääkärilakon sovittelua jatketaan ensi viikolla

Valtakunnansovittelija Juhani Salonius aloitti tänään sovittelun uhkaamassa olevan lääkärilakon välttämiseksi. Akavalaisen lääkäriliiton ja Kunnallisen työmarkkinalaitoksen neuvottelukunnat tapaavat sovittelijan luona seuraavan kerran ensi maanantaina. Sitä ennen sovittelija aikoo olla yhteydessä eri osapuoliin.

Alkon myymälöitä koskevan sopimusriidan sovittelu alkaa perjantaina. Pöydällä on silloin kiista, jossa riidellään sekä sopimusoikeuksista että etuuksien tasosta kuten palomiestenkin työriidassa. Myyjiä ja siivoojia edustava Alkon liikeväen liitto on uhannut aloittaa lakon 3. maaliskuuta, jos ratkaisua ei siihen mennessä ole saatu aikaan.

Alko haluaisi siirtyä noudattamaan asteittain kaupan yleistä työehtosopimusta, kun yritystä koskeva oma sopimus on merkinnyt alkolaisille parempia palkka- ja muita työehtoja. Työntekijäpuolen mukaan Alkon neuvotteluissa tekemä esitys olisi heikentänyt myös nyt työssä olevien eräitä etuuksia. Palomieslakon sovittelua jatketaan yhden välipäivän jälkeen keskiviikkona.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.