Mainos

Lääkärilakko alkoi - suojelutyöstä osittain sopu

Kunnallisten lääkäreiden lakko on alkanut maan suurimpien kaupunkien yliopistosairaaloissa ja terveyskeskuksissa. Suojelutyötä koskevissa kiistoissa on päästy sopuun ainakin Oulun, Tampereen ja Turun sairaaloissa ja terveyskeskuksissa sekä Kuopion terveyskeskuksissa. Itse palkkakiistassa neuvottelijoiden näkökannat ovat edelleenkin kaukana toisistaan.

Kunnallisten lääkäreiden lakko alkoi tänään puoliltapäivin ulosmarsseilla sairaaloista. Alkuvaiheessa lakko hiljentää Helsingin, Oulun, Turun, Tampereen ja Kuopion sairaalat ja terveyskeskukset. Lakossa ovat myös Jorvin sairaala Espoossa ja Peijaksen sairaala Vantaalla. Laajentuessaan lakko koskee kaikkiaan kolmeatoista kaupunkia.

Neuvotteluosapuolten näkökannat ovat edelleen kaukana toisistaan. Lakon alkamiseen asti käytiin vielä paikallisia neuvotteluja terveyskeskusten suojelutyön määrästä. Erikoissairaanhoidossa taas kiisteltiin tästä työstä maksettavista palkkioista. Tamperella suojelutyö-sopimus syntyi vain vajaat tunti ennen lakon alkua. Kuntatyönantaja suostui lääkärien vaatimukseen ja maksaa suojelutyöstä saman palkan, joka normaalistikin nykyisen virkaehtosopimusken mukaan maksetaan.

Lääkärit ovat luvanneet lakosta huolimatta hoitaa kiireelliset tapaukset. Lakon piiriin kuuluvat erikoisalat vaihtuvat sairaaloissa kolmen viikon jaksoissa. Tällä viikolla erikoisaloista ovat mukana anestesiologia ja diagnostiset alat. Porrastetusti etenevässä lakossa on mukana tällä viikolla noin 900 lääkäriä. Kaikkiaan Lääkäriliiton lakkosuunnitelmat koskevat noin 3000 sairaala- ja terveyskeskuslääkäriä.
(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.