Mainos

Lääkärijutun tutkinnassa useita rikosnimikkeitä

Epäillyn valelääkärijutun tutkinnassa rikosnimikkeiden kirjo on laaja. Poliisi selvittelee muun muassa epäiltyä törkeää petosta, väärennyksiä sekä mahdollisia henkeen ja terveyteen kohdistuneita rikoksia.

Rikosylitarkastaja Ilkka Koskimäki ei myönnä eikä kiistä sitä, onko epäilty valelääkäri otettu kiinni tai onko poliisi tehnyt kotietsintöjä.

Potilaita joitakin tuhansia

Valviran mukaan mies on toiminut vuokralääkärinä ainakin Helsingissä, Lahdessa, Kouvolassa ja Vihdissä. Valvira on jo tavoittanut kyseisten kuntien ylilääkärit, ja he ovat aloittaneet potilasturvallisuutta koskevat selvittelyt.

Lääkintöneuvos Markus Henriksson Valvirasta kertoo, että mies on vuosien mittaan hoitanut mahdollisesti joitakin tuhansia potilaita vanhusten vuodeosastoilla.

- Meillä ei ole toistaiseksi tietoa mistään vakavista hoitovirheistä. Meillä on epäilyjä eräistä epäasianmukaisuuksista lääkärin ammatinharjoittamisessa.

Mies on myynyt palvelujaan ainakin Suomen Geriatriakeskuksen kautta. Mies on työskennellyt myös Geriatriapalvelu Johanneksessa.

Valvira esittää valvontalautakunnalle ensi viikolla, että Esa Antero Laihon lääkärinoikeudet poistetaan väliaikaisesti potilasturvallisuuden takia.

(MTV3 - STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.