Mainos

Lääkärien yksityisvastaanottojen määrä kasvussa

Lääkäriliiton jäsenilleen tekemästä kyselystä käy ilmi, että työssä olevien lääkärien määrä on kasvanut viime vuosina. Yksityisvastaanottojen määrä on kasvanut yli 50 prosenttia kymmenessä vuodessa.

Työssäkäyvien lääkärien määrä on kasvanut viime vuosina runsaalla 200 henkilöllä. Vuoden aikana kasvoi eniten terveyskeskuksissa työskentelevien lääkärien määrä. Lääkäreiden kokonaismäärä oli maaliskuussa 2005 yhteensä 20 857, joista työikäisiä oli 18 079. Heistä Suomessa työskenteli 15 731 lääkäriä.

Työssä olevista lääkäreistä lähes puolet toimii sairaaloissa ja vajaa neljännes terveyskeskuksissa.

Ainoastaan opetuksessa ja tutkimuksessa työskentelevien lääkärien määrä on viime vuosina supistunut.

Yksityissektori kasvussa

Päätoimisten yksityisvastaanottojen määrä on kasvanut yli 50 prosenttia kymmenessä vuodessa. Päätoimista yksityisvastaanottoa piti viime maaliskuussa 1611 lääkäriä.

Naisia yli puolet lääkäreistä

Nykyisin 53 prosenttia kaikista työssä olevista lääkäreistä on naisia. Merkittävin sukupuolirakenteen muutos on ollut sairaaloissa. Kymmenen viime vuoden aikana naisten osuus sairaaloiden lääkäreistä on noussut noin 40 prosentista 51 prosenttiin. Suhteellisesti eniten naislääkäreitä työskentelee terveyskeskuksissa. Alle 30-vuotiaista lääkäreistä yli kaksi kolmannesta on naisia, joten ammatin naisvaltaistuminen jatkuu myös tulevaisuudessa.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.