Mainos

Lääkäri: Suomessa ei sikainfluenssan vaaraa

Suomessa ei ole syytä huoleen sikainfluenssan takia, rauhoittelee Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen infektiolääkäri Laura Pakarinen.

Maailman terveysjärjestö WHO kehottaa matkailijoita pitämään huolta hygieniasta ja välttämään ihmisiä, joilla on oireinen infektiotauti. EU:n terveyskomissaari kehottaa välttämään matkailua tartuntamaissa.

Suomalaisviranomaiset eivät pidä matkustusrajoituksia tässä vaiheessa tarpeellisina. Suomen viranomaisten mukaan ainoastaan Meksikossa on esiintynyt vakavia tautitapauksia, joissa potilaita on kuollut.

Yleinen infektio

Sikainfluenssa on sioilla hyvin yleinen hengitystieinfektio, joka aiheuttaa kuumetta ja yskää. Ensimmäisen kerran se todettiin 1900-luvun alussa Yhdysvalloissa. Sikainfluenssaa ei voi saada syömällä sianlihaa.

Sikainfluenssan aiheuttaa A-virus, josta on olemassa lukuisia erilaisia muunnoksia kuten ihmisillekin influenssaa aiheuttavasta viruksesta. Viruskannat ovat kullakin lajilla erilaisia ja tarttuvat harvoin lajista toiseen.

Katso Risto Puolimatkan juttu (Kymmenen uutiset 27.4.2009)

Katso Päivi Sinisalon raportti Washingtonista (Kymmenen uutiset 27.4.2009)

Katso Helena Petäistön raportti Luxemburgista (Kymmenen uutiset 27.4.2009)

Katso Tarja Hakulisen ja Kitta Ahlforsin jutut (Seitsemän uutiset 27.4.2009)

Katso Markus Pirttijoen juttu ja Elinkeinoelämän Keskusliiton vastaava ekonomisti Penna Urrilan haastattelu (Kauppalehden talousuutiset 27.4.2009)

Katsomo-video ei ole saatavilla

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.