Mainos

Lääkäri pyysi ystäväänsä spermanluovuttajaksi – haastoi oikeuteen 16 vuotta myöhemmin

Kanadalaislääkäri on haastanut ystävänsä oikeuteen elatusten vuoksi.

Kanadalaislääkäri on haastanut teini-ikäisten lastensa biologisen isän oikeuteen elatusten vuoksi 16 vuotta sen jälkeen, kun pyysi mieheltä tämän spermaa. Ja 14 vuotta sen jälkeen, kun kumpikin allekirjoitti sopimuksen, jonka mukaan äiti ei hakisi taloudellista apua mieheltä.

Sopimuksesta huolimatta Ontarion laissa on porsaanreikä, joka sallii elatusten vaatimisen, jos biologinen vanhempi ei suojele anonymiteettiään.

National Postin mukaan Amie Cullimore ja Michael Ranson tapasivat lääkisopiskelijoina vuonna 1991 ja ystävystyivät nopeasti. He pysyivät yhteyksissä senkin jälkeen, kun Ranson mutti Amerikkaan ja myöhemmin Eurooppaan. Vuonna 2000 Cullimore pyysi homoseksuaalia Ransonia luovuttamaan spermaansa, jotta Cullimore voisi tulla raskaaksi. Mies suostui siitäkin huolimatta, ettei ollut ajatellut koskaan hankkia omia lapsia.

Loppujen lopuksi Cullimore sai kaksi lasta, jotka ovat nykyään jo teini-ikäisiä. Vuonna 2002 ystävykset allekirjoittivat sopimuksen, jonka ansiosta Cullimore sai lasten täyden huoltajuuden ja Ranson vapautuksen taloudellisesta vastuusta. 

Isänä oleminen maksaa

Cullimoren asianajaja vetoaa nyt kuitenkin siihen, että koska Ranson on ollut jatkuvasti läsnä lasten elämässä, on tuo taloudellinen vapautus karissut – Ontarion laki on samaa mieltä.

Cullimoren mukaan Ranson käyttäytyi kaikin tavoin kuin isä esitellen lapset perheelleen ja allekirjoittaen sähköpostinsa "isänä". Vähitellen Cullimorea alkoi ärsyttää se, että Ranson sai nauttia kaikista perheen tuomista hyvistä puolista, mutta äiti joutui maksamaan kaikki laskut – joihin hänellä ei enää omien sanojensa mukaan ole varaa.

Cullimore tienaa vuodessa noin 170 000 euroa, Ranson 190 000 euroa. Jos Cullimoren hakemus hyväksytään, Ranson joutuu maksamaan elatuksia takautuvasti sekä osallistumaan muun muassa lasten koulutuksesta aiheutuviin laskuihin. Summasta tulisi huomattava.

Video: Tämä sisko suostui kantamaan veljensä lasta.

1:03

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.