Mainos

Lääkäri pääsi Jolon vankien luo Filippiineillä

Filippiiniläinen lääkäri ja ryhmä toimittajia on päässyt tapaamaan panttivankeja Jolon saarella Filippiinien eteläosassa. He kuljettivat vangeille lääkkeitä ja ruokaa.

Yli viikon vangittuna ollut ryhmä on lujilla. Heitä pidetään pienessä majassa, ja heidän ruokavalionsa on riisiä, kuivattua kalaa ja sadevettä. Ryhmän kaksi suomalaismiestä sanovat Reutersin välittämissä tv-kuvissa olevansa kohtuukunnossa. Toinen heistä arveli, että Filippiinien sotilasoperaatio johtaisi vankien uuteen siirtoon.

Karttakuva panttivankien olinpaikasta

Ryhmä ranskalais-, saksalais- ja suomalaisdiplomaatteja saapui aiemmin Filippiinien eteläosaan mukanaan lääkkeitä, ruokaa ja vaatteita. Tavarat luovutettiin Filippiinien hallituksen edustajalle, joka on yhteydessä panttivankeja pitävään filippiiniläiseen sissiryhmään.

Suurlähetystövirkailija Marja Korhonen kertoo, että diplomaateilla oli vaikeuksia löytää lääkäriä, joka olisi suostunut menemään panttivankien luokse. Tehtävään ryhtyi lopulta paikallisen sairaalan johtava naislääkäri.
Aiemmin tänään lääkäri sai luvan vierailla panttivankien luona Jolon saarella. Tarkoituksena oli, että lääkäri vie avustustarvikkeet panttivangeille. Ranskalaislähteiden mukaan ulkomaisten diplomaattien tavoitteena ei ole solmia neuvotteluyhteyksiä sissiryhmään. Panttivankien tila on heikentynyt päivä päivältä ja heillä on pulaa vedestä, ruuasta ja lääkkeistä.

Singaporen televisiossa näytetyssä videonauhassa yksi panttivanki kertoi, että he keräävät sadevettä juomavedekseen. Sissien edustaja kertoi radiossa, että eteläafrikkalainen panttivankina oleva nainen on murtunut "ehkä väsymyksestä ja nälästä".
(MTV3-Reuters-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.