Mainos

Lääkäri: Lasten uimahallissa käyntiä ei syytä rajoittaa

Lasten uimahallissa käyntiä ei tarvitse rajoittaa, arvioi Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin lastenlääkäri Mikael Kuitunen.

- Liikunta on lapsille tärkeätä, ja lihavuus on ongelma, sanoo Kuitunen.

Belgialaistutkimuksen mukaan säännöllisesti uimahallissa käyvillä lapsilla on tavallista suurempi riski sairastua astmaan. Tutkimus julkaistiin arvostetussa Pediatrics-lehdessä.

Lastenlääkäri Mikael Kuitunen arvioi, että tutkimuksen asettelussa oli kuitenkin joitakin ongelmia. Vertailuryhmissä oli eroja esimerkiksi tupakoinnin suhteen. Paljon uivien lasten kotona oli tupakoitu paljon jopa äidin raskauden aikana.

- Tutkimus herättää ajatuksia lisätutkimuksien tekoa varten, mutta ei todista vielä mitään, arvioi Kuitunen.

Lastenlääkäri Mikael Kuitusen mukaan useampia raportteja ei ole kuulunut siitä, että paljon uimahallissa käyvillä lapsilla olisi suurempi riski sairastua astmaan.

Kuitunen sanoo, että kaikkien ympäristötekijöiden vaikutusta ei kuitenkaan vielä tiedetä. Hänen mukaansa kilpauimareilla on todettu joissakin selvityksissä jonkin verran enemmän astmaa kuin muilla.

Kuitusen mukaan lasten uimahallissa käymisen riskit liittyvät nykytiedon valossa enemmän iho-oireisiin kuin astmaan, sillä joidenkin lasten iho ei kestä runsasta uimista.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.