Mainos

Lääkäri Karvonen kanteli poliisista

Tullillekin tutuksi tullut lääkäri Pentti Karvonen pyytää valtakunnansyyttäjää tutkimaan, onko huumerikosyksikön johtaja Paavo Selin syyllistynyt virkavelvollisuuksiensa vastaiseen menettelyyn.

Omia menetelmiään narkomaanien hoidossa käyttänyt lääkäri epäilee poliisin syyllistyneen virkavirheeseen. Lääkäri Pentti Karvonen pyytää valtakunnansyyttäjää tutkimaan, onko huumerikosyksikön johtaja Paavo Selin syyllistynyt virkavelvollisuuksiensa vastaiseen menettelyyn tutkiessaan Karvosen toimintaa. Karvosen mukaan poliisi on myös toiminut julkisena syyttäjänä ennen oikeuskäsittelyn alkamista.

Kiistelty lääkäri Pentti Karvonen on tullut julkisuuteen narkomaanien huumevieroituksessa käytettävän niin sanotun Temgesic-hoidon antajana. Hän on käyttänyt hoitomenetelmää erityisesti heroiinin käyttäjien hoidossa. Viime vuoden heinäkuussa Karvonen jäi kiinni lentoaseman tullissa yrittäessään kuljettaa Suomeen Thaimaasta 16000 tablettia Temgesiciä. Hän kertoi kuulusteluissa käyttävänsä niitä potilaittensa hoitoon.

Kuluvan vuoden tammikuussa Etelä-Suomen lääninhallitus teki Terveydenhuollon oikeusturvakeskuksen pyynnöstä yhdessä poliisin kanssa Karvosen vastaanotolle yllätystarkastuksen. Tarkastuksessa takavarikoitiin vajaat 2000 Temgesic-tablettia ja alle 100 niitä vahvempia Subutex-tabletteja sekä kopioitiin potilastiedosto. Huhtikuun alussa poliisi löysi Karvosen vastaanottotiloihin tekemässään kotietsinnässä 100 tablettia Subutexiä ja kolmisenkymmentä tablettia Temgesiciä.

Karvonen ihmettelee poliisin lausuntoja

Terveydenhuollon oikeusturvakeskus on kieltänyt potilasturvallisuuteen vedoten Karvosta määräämästä pääasiassa keskushermostoon vaikuttavia (PKV) lääkeaineita ja huumausaineita, koska hänen on katsottu syyllistyneen virheelliseen menettelyyn näitä aineita määrätessään. Keskuksen mukaan Karvonen on hoitanut yli 170:tä narkomaania oikeuksiensa menettämisen jälkeen Subutex- ja Temgesic -lääkkeillä.

Karvosen valtakunnansyyttäjälle lähettämä pyyntö liittyy paitsi poliisin tekemiin tutkimuksiin, myös poliisin tiedotusvälineille antamiin lausuntoihin. Karvonen ihmettelee, että huumerikosyksikköä johtava Selin on antanut lausunnon Selinin mielestä ilmiselvästä huumausainerikoksesta, johon Karvonen on syyllistynyt. Karvosen mielestä oikeuslaitoksen uskottavuus kärsii, jos "esitutkintavastuussa oleva viranomainen rupeaa tuomivallan kolmijaosta poiketen julkisesti toimimaan sekä syyttäjänä että tuomarina".
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.