Mainos

Lääkäri: Jushtshenko yritettiin myrkyttää kampanjan aikana

Ukrainan oppositiojohtajan Viktor Jushtshenkon vakava vatsasairaus vaalikampanjan aikaan johtui myrkytyksestä, toteaa itävaltalaislääkäri. Lääkäri mukaan myrkkyä annettiin Jushtshenkolle surmaamistarkoituksessa.

Itävaltalainen klinikan lääkäri sanoo olevansa varma siitä, että Ukrainan oppositiojohtaja Viktor Jushtshenko yritettiin myrkyttää presidentinvaalikampanjan aikana, kertoo Times-sanomalehti.

Jushtshenkon myrkytysyrityksestä on huhuttu aiemminkin, mutta nyt itävaltalaisen klinikan lääkäri kertoi olevansa asiasta varma.

Jushtshenkon vaalikampanjaa varjosti vakava vatsasairaus, joka pakotti hänet syrjään viikoiksi.

- Olemme nyt varmoja siitä, että voimme ottaa selville sairauden aiheuttaneen aineen. Sitä annettiin Jushtshenkolle surmaamistarkoituksessa, Jushtshenkon hoitoa wieniläisellä Rudolfinerhaus-klinikalla valvonut Nikolai Korpan sanoo.

Korpanin mukaan Jushtshenko olisi voinut saada myrkyllistä ainetta ruoasta, vedestä tai pistoksesta. Aikaisemmin on epäilty, että Jushtshenko olisi saanut dioksiinia, joka voi aiheuttaa kasvoihin samantyyppistä aknea kuin hänellä on ollut sairautensa jälkeen. Jushtshenkoa ei kuitenkaan ole testattu dioksiinin varalta.

- Hänet pitää tutkia uudelleen täällä Wienissä. Tutkimus saadaan tarvittaessa tehtyä muutamassa päivässä, Korpan sanoi.

(MTV3-STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.