Mainos

Lääkäreille sopimus äänestyksen jälkeen

Akavalainen Lääkäriliitto on hyväksynyt uuden kunnallisen lääkärisopimuksen. Neuvottelutulos kelpuutettiin vasta jäsenäänestyksen ja Lääkäriliiton valtuuskunnan äänestyksen jälkeen.

Neuvoa-antavassa jäsenäänestyksessä sopimuksen hyväksymistä puolsi 70 prosenttia vastanneista. Tänään kokoontuneessa valtuuskunnassa äänet jakaantuivat 35-21 hyväksynnän eduksi. Yksivuotinen sopimus on tulokierroksella syntyneen yleisen linjan mukainen. Sen kustannusvaikutus on 3,1 prosenttia. Yleiskorotus on 2,6 prosenttia ja keskitetysti sovittava järjestelyvaraerä 0,5 prosenttia. Järjestelyvaralla korjataan lähinnä peruspalkkoja, sillä alalla ollaan oltu tyytymättömiä vastavalmistuneiden lääkäreiden palkkaukseen.

Päivystystyöryhmä selvittelee alkavan sopimuskauden aikana nykyisiin päivystysjärjestelmiin liittyviä ongelmia. Lääkärit ovat mm. pitäneet päivystyskorvausta kovin pienenä.

Ensimmäinen jäsenäänestys

Lääkäriliiton valtuuskunta lähetti neuvottelutuloksen helmikuun alussa jäsenäänestykseen, kun Kunnallisen työmarkkinalaitoksen kanssa saavutetun neuvottelutuloksen hyväksyminen osoittautui kovin vaikeaksi.

Toiminnanjohtaja Markku Äärimaan mukaan jäsenäänestyksen tulosta voi tulkita kahdella tapaa: toisaalta työtaisteluun ei katsottu olevan aihetta, toisaalta lääkärikentässä on aika paljon myös tyytymättömyyttä. Kyse oli järjestön ensimmäisestä jäsenäänestyksestä. Jäsenten kantaa kysyttiin selkeällä ota tai jätä -mallilla.

Sopimuksen piirissä on noin 9 300 kunnallista lääkäriä. 63 prosenttia jäsenistä osallistui äänestykseen.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.