Mainos

Lääkäreiden taksoja ei hoksata kysyä

Yksityisillä lääkäriasemilla palveluiden hintoihin vaikuttavat lääkärin koulutustaso, osaaminen ja kysyntä. Isoimmilta lääkäriasemilta kerrotaan, että lääkäri toimivat ammatinharjoittajina, jotka voivat itse määrittää palveluidensa hinnat.

Toimitusjohtaja Kai Vesterinen lääkärikeskus Mehiläisestä arvioi, että koko konsernissa erikoislääkäreiden hintahaarukka voi vaihdella karkeasti 30 euron molemmin puolin.

– Sen sijaan yksittäisen toimipisteen sisällä lääkäreiden hinnat vaihtelevat 10 - 20 euron välillä. Lääkärit seuraavat lääkärikeskuksen sisällä oman erikoisalansa hinnoittelua ja pyrkivät järkevään hinnoitteluun.

Vesterisen mukaan kuluttajille pyritään kertomaan lääkärikäyntien hinnat mutta aina tavoitteeseen ei päästä. Vesterisen kokemus on, että kuluttaja itse kysyy harvoin hintaa.

– Lähtökohtana on, että kuluttaja tietää hinnan aikaa varatessaan. Kaikissa asiakaskontakteissa hintaa ei mainita. Nettivarauksia on 25 prosenttia tapauksista ja netissä on pyritty kertomaan lääkäreiden hintahaarukka.

Kuluttajien kannalta hankalaa on myös se, että hinnat ovat aikaperusteisia eli ne vaihtelevat käyntien pituuden mukaan. Aina ei voi etukäteen tietää, kuinka pitkä käynnistä tulee.

Vesterinen kuitenkin painottaa, että palveluiden täytyy olla läpinäkyviä.

– Tällä hetkellä tavoitteemme on, että puolen vuoden kuluttua netistä löytyvät kaikkien lääkäreiden ajantasaiset hinnastot.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.