Mainos

Lääkäreiden lakonuhka työtuomioistuimeen

Sovittelua jatketaan Saloniuksen johdolla tiistaina.

Kunnallinen työmarkkinalaitos (KT) jätti tänään lääkäreiden lakouhan työtuomioistuimen käsiteltäväksi. Kuntatyönantaja katsoo lakon olevan laiton, koska työtaistelu kohdistuisi sopimuksen ulkopuolella oleviin asioihin.

Lakko on kuntatyönantajan mielestä laiton myös siksi, että se toteutettaisiin osittaisena tai osa-aikalakkona. KT huomauttaa, että kunnallisen virkaehtosopimuslain mukaan vain koko lakon ajaksi keskeytyvä työnteko on sallittu.

Kunta-alan lääkäreiden sopimuskiistaa selvitettiin perjantaina ensimmäistä kertaa valtakunnansovittelijan toimistossa. Lyhyen tapaamisen jälkeen sovittelua päätettiin jatkaa ensi tiistaina iltapäivällä.

Ensimmäisessä tapaamisessa lähinnä kartoitettiin tilannetta ja sovittiin aikatauluista osapuolten välillä.

Lääkärit jättivät lakkovaroituksen vajaat kaksi viikkoa sitten. Mahdollinen lakko alkaisi aikaisintaan maaliskuun alussa. Kunnallinen virkariitalautakunta kehotti viime keskiviikkona akavalaista Suomen lääkäriliittoa luopumaan työtaistelusta tai rajaamaan sitä tiukemmin.

Virkariitalautakunta katsoi, että uhkaava lakko voi saattaa yhteiskunnan tärkeät toiminnot vakavaan häiriötilaan. Virkariitalautakunnan mielestä lakon ulkopuolelle tulisi rajata aikuisten sydäntutkimus ja sydänkirurgia, neurokirurgia ja elinsiirtokirurgia, syöpäpotilaiden tutkimus ja hoito, palovammojen hoito sekä abortit.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.