Mainos

Lääkäreiden kaksoisroolit ovat maan tapa

Lääkäreiden työskentelyä kaksoisroolissa palveluja ostavana virkalääkärinä ja yksityisen sairaalayhtiön osakkaana haluttaisiin rajoittaa.

MTV3:n 45 minuuttia -ohjelma kertoi eilen kahdesta tapauksesta, jossa Tampereen yliopistollisen sairaalan lääkärit olivat jakaneet tilauksia virkatyönään omistamilleen yrityksille. Lääkäreiden toimiminen kaksoisrooleissa on tuttu ilmiö myös muissa Suomen sairaanhoitopiireissä.

Pirkanmaan sairaanhoitopiirissä on nyt pohdittu mahdollisuuksia rajoittaa lääkäreiden toimimista kaksoisroolissa palveluja ostavana virkalääkärinä ja yksityisen sairaalayhtiön osakkaana. Lain mukaan lääkärin on jäävättävä itsensä päätöksenteosta, josta hänelle itselleen on taloudellista hyötyä. Sairaanhoitopiirissä lakia on tulkittu vuosikymmenet siten, että lääkäri voi olla kilpailevan yhtiön osakkaana, muttei hallituksen jäsenenä.

Johtajaylilääkäri Ossi Auvinen Pirkanmaan sairaanhoitopiiristä sanoo, ettei lakia ole rikottu, vaikka moraalia sopiikin miettiä.

- Mielestämme näissä asioissa ei ole sellaista tullut ilmi, jonka perusteella olisi syytä puhua mistään rangaistuksista. Ne ovat olleet keskustelun nostajia ja linjoja rakennetaan sitten sen perusteella mitä nämä tapaukset opettavat.

Sairaanhoitopiirin johtajaylilääkärinä ja tekonivelsairaala Coxa Oy:n hallituksen puheenjohtajana toimiva Auvinen ei usko, että lääkäreiden oikeutta omistaa yksityissairaaloiden osakkeita voidaan ryhtyä rajoittamaan.

- Pelkään, että huomattava osa ryhtyy välittömästi harkitsemaan onko tarkoituksenmukaista toimia julkisella sektorilla lainkaan vai olisiko tarkoituksenmukaista siirtyä privaattisektorille ja alkaa siellä tehdä kokopäivätyötä.

(MTV3)

(Seitsemän uutiset 03.11.2005)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.