Mainos

Laajassa autorikossarjassa jaettiin lisää tuomioita

Vantaan käräjäoikeus on tuominnut lisää vankeutta yhdeksälle laajaan autorikosten sarjaan osallistuneelle helsinkiläiselle miehelle. Lisäksi miehet joutuvat maksamaan lisäkorvauksia varkauksien uhreille ja vakuutusyhtiöille.

Kyseessä on toinen isompi tuomiorypäs juttukokonaisuudessa, johon kuuluu satoja omaisuusrikoksia vuoden 1998 huhtikuun ja tämän vuoden helmikuun välillä. Laajuutensa vuoksi rikossarja käsitellään viidessä erässä.
Tänään julkistetut tuomiot koskevat lukuisia Etelä-Suomessa vuonna 2000 tehtyjä varkauksia, joissa vietiin arvotavaraa lähinnä autoista ja omakotitalojen rakennustyömailta. Osaa miehistä syytettiin varkauksien lisäksi autojen luvattomista käyttöönotoista ja varkauksien yrityksistä.

Päätekijälle yli vuoden vankeusrangaistus

Kovimman tuomion, yhden vuoden ja kahden kuukauden vankeusrangaistuksen, sai yli sadasta varkaudesta syytetty 23-vuotias metalli- ja autotyöntekijä. Miehen rangaistusta lyhensi hieman jo aiemmin rikossarjasta annettu yhden vuoden ja seitsemän kuukauden tuomio.

Muut vankeusrangaistukset vaihtelivat pituudeltaan 30 päivästä kymmeneen kuukauteen. Kymmenen kuukauden vankeusrangaistuksen sai 26-vuotias opiskelija, joka tuomittiin jo aiemmin yhden vuoden ja kolmen kuukauden pituiseen vankeusrangaistukseen.

Pelkkiä kätkemisrikoksia tehnyt 35-vuotias korjausmies sai puolen vuoden vankeusrangaistuksen. Aiemmasta tuomiosta miehellä on alla vuoden vankeusrangaistus.

Rikoksien vahingot 700 000 euron luokkaa

Autorikossarjassa on ollut syytettynä yhteensä 12 miestä. Vantaan poliisi on luonnehtinut rikossarjaa Suomen suurimmaksi autorikosjutuksi. Epäiltyjä varkauksia ja muita tekoja on yhteensä yli 600.

Poliisin mukaan rikossarjan aiheuttamat vahingot nousevat ainakin 700 000 euroon. Rikossarjan kolmannen rikosryppään käsittely alkaa 23. syyskuuta ja neljäs osa on vuorossa marraskuussa. Viidennen ryppään käsittelyaikaa ei ole vielä lyöty lukkoon.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.