Mainos

Laajasalon perhemurhaaja riitelee vaimonsa perinnöstä

Laajasalon perhemurhista tuomittu 38-vuotias mies haluaa osuutensa tappamansa vaimonsa perinnöstä. Mies jätti toisesta avioliitosta olevan lapsensa kanssa Helsingin käräjäoikeuteen hakemuksen pesänselvittäjän ja – jakajan määräämisestä. 38-vuotias tappoi vaimonsa ja kaksi lastaan tammikuussa 2012 Helsingin Laajasalossa.

Vaimo omisti kolme asuntoa.

Perintökaaressa todetaan, että ”älköön kukaan saako perintöä tai testamenttia sen jälkeen, jonka kuoleman hän on tahallisesti aiheuttanut rikollisella teolla”.

Hakemuksessa mies toteaa kuitenkin, että hän oli perhemurhan aikaan psykoottinen ja mielisairas. Koska hänet jätettiin syyntakeettomana rangaistukseen tuomitsematta, hänellä on oikeus vaimonsa perintöön. Miehen mukaan hän ei siis aiheuttanut kuolemaa rikollisella teolla.

Laajasalon kolmoismurha

38-vuotias puukotti hengiltä sukellusveitsellä 1- ja 4-vuotiaat tyttärensä sekä vaimonsa tammikuussa 2012. Uhrit olivat nukkumassa, kun heidän kimppuunsa hyökättiin. Lopuksi hän sytytti kodin palamaan. Mies syyksi mustasukkaisuuden. Vaimo oli lähtemässä lasten kanssa kodista pois.

Juttua puitiin suurelta osin suljetuin ovin Helsingin käräjäoikeudessa.

Oikeus katsoi miehen tekijäksi, mutta piti häntä syyntakeettomana. Hänet passitettiin tahdonvastaiseen hoitoon elinkautisen vankeusrangaistuksen sijaan.

29.10.2012: Oikeus: Laajasalon perhesurmaaja syyntakeeton – pakkohoitoon

Ja jos hän itse ei olisi perintöön oikeutettu, niin hänen sijaansa tulee tytär toisesta avioliitosta, hakemuksessa todetaan.

Huonot välit sukulaisiin

38-vuotias vaati oikeudessa nimeämäänsä asianajajaa hoitamaan pesää, jota ei ole vieläkään jaettu. Miehen mukaan on vaara omaisuuden hukkaamisesta. Hänellä on hakemuksen mukaan huonot välit tappamansa vaimon sukulaisiin.

38-vuotias perustelee oikeuttaan perintöön sillä, että hän surmasi ensin vaimonsa ja sitten lapset ikäjärjestyksessä.

Vaimon sukulaisten mielestä tilanteessa voidaan nimetä vain pesänselvittäjä, johon he ehdottivat toista asianajajaa. Surmatun vaimon omaisten mielestä 38-vuotias ei voi esiintyä jutussa hakijana, koska mielenterveyshoidon takia heidän mielestään pitäisi olla selvitys siitä, ettei tarvitse edunvalvojaa.

Käräjäoikeuden mukaan tällaista selvitystä ei tarvittu, vaan se määräsi pesänselvittäjäksi vaimon omaisten toivoman asianajajan.

Oikeus ei siis ottanut kantaa oikeudesta perintöön.

Lisää aiheesta
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja