Laajan paritusjutun oikeudenkäynti lykkääntyi jälleen

Oulun käräjäoikeudessa piti tänään jatkua jo kymmenen vuotta kestäneen paritusjutun oikeuskäsittely. Yksi vastaajista ei kuitenkaan saapunut paikalle, joten jutun käsittelyä jouduttiin jälleen lykkäämään.

Tämä oli jo kuudes kerta, kun käsittelyä yritettiin aloittaa. Kuopiolaismies määrättiin tuotavaksi käräjäoikeuteen ensi torstaiksi poliisin noutopäätöksenä. Lykkäyksien syitä ovat olleet muun muassa ulkomaanmatkat ja pääepäillyn terveydentila.

Paritusta ja ihmiskauppaa

Syyttäjä vaatii Haukiputaalta lähtöisin olevalle ja Helsingissä asuvalle pääepäillylle tuomiota parituksesta. Lisäksi syytettynä on kaksi muuta henkilöä, kuopiolaiset mies ja nainen, joita syytetään avunannosta paritukseen. Rikosten epäillään tapahtuneen vuosina 2000–2002 ympäri Suomea.

Pääepäilty on tuomittu aikaisemmin parituksesta vuonna 2000 Oulussa. Tuolloin hän istui vankeudessa puolisen vuotta. Vuonna 2005 hänet tuomittiin Latviassa parituksesta ja ihmiskauppaan liittyvistä rikoksista ehdottamaan vankeuteen kahdeksaksi vuodeksi, joista hän istui neljä vuotta.

Jutun käsittely jatkuu ensi torstaina.

Lue myös:

    Uusimmat