Mainos

Laajamittainen matkailuautojen varkausrikossarja –tekijät kiinni Suomessa

Helsingin poliisilaitos on yhdessä tullin kanssa tutkinut laajamittaista ja suunnitelmallista matkailuautojen varkausrikossarjaa.

Poliisi sai kiinni syyskuussa liettualaiset 24-, 26- ja 32-vuotiaat miehet epäiltyinä matkailuautojen varkauksista. Miehet olivat saapuneet lautalla Tallinnasta Helsinkiin. He ajoivat autolla Suomen lävitse pohjoiseen ja ylittivät Suomen ja Ruotsin rajan päivää myöhemmin.

Pohjois-Ruotsissa miehet varastivat matkailuauton. Hiukan myöhemmin yksi miehistä ajoi anastettua matkailuautoa takaisin kohti Suomea ja kaksi muuta reissasivat saman matkan henkilöautolla. Matkailuautoa kuljettanut mies otettiin kiinni Lahdessa ja henkilöautossa olleet miehet vuorostaan Helsingin satamassa, kun he olivat poistumassa Tallinnaan.

– Kokonaisuutena tapaus on hyvin harvinainen. En muista vastaavaa ennen tapahtuneen. Ajoneuvojen anastaminen on ollut hyvin ammattimaista ja suunnitelmallista, rikoskomisario Jukka Larkio kertoo.

Fiatit muutettiin Peugeoteiksi

Fiat-merkkiset matkailuautot muutettiin ulkoisesti Peugeoteiksi vaihtamalla etumaski ja muuttamalla logot.

Ajoneuvoihin vaihdettiin myös rekisterikilvet ja virtalukko ajoneuvon käynnistämiseksi. Matkailuautoihin stanssattiin myös uudet valmistenumerot.

Epäiltyjen epäillään anastaneen samalla tavalla kaksi muutakin matkailuautoa Ruotsissa, jotka he ovat myöhemmin ajaneet Liettuaan. Heidän epäillään tehneen samanlaisia varkauksia myös muualla Euroopassa. Jutun tutkinnassa tehtiin kansainvälistä yhteistyötä.

Epäillyt ovat tällä hetkellä vangittuina Suomessa. Syytteen nostamisen määräaika umpautuu piakoin.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.