Mainos

Laajakaistaliittymien maksuissa yhä eroja

Laajakaistaliittymien hinnoissa on yhä suuria eroja, vaikka hinnat ovat laskeneet kautta linjan, selviää Kuluttajaviraston ja lääninhallitusten selvityksestä.

Yleisimpien nopeusluokkien käyttökulut voivat vaihdella 60:stä yli 1000:en euroon vuodessa. Kuluttajaviraston mukaan liittymien kysyntä on lisääntynyt ja tarjonta on monipuolistunut, mutta hintakilpailu ei välttämättä ole lisääntynyt samassa suhteessa.

Nopeimpien adsl-liittymien kuukausimaksut ovat pudonneet kymmenessä kuukaudessa keskimäärin 40 prosenttia. Toisaalta langattomien liittymien hinnat ovat osittain jopa nousseet. Käyttäjän kannalta olennaisinta on, että liittymä vastaa tarkoitustaan, toimii luotettavasti, on hyvin suojattu ja edullinen käyttää. Kuluttajavirasto huomauttaa, että halvin ei ole välttämättä aina kuluttajalle edullisin tai paras ratkaisu.

Laajakaistavertailuun osallistui 52 palveluntarjoajaa. Tiedot kerättiin 128 laajakaistatuotteesta lokakuun viimeisellä viikolla. Edellisen kerran vertailu toteutettiin viime vuodenvaihteessa.

Viime vuosina nettiliittymien määrä on kasvanut noin 100 000:n vuosivauhtia, mutta tänä vuonna määrä täyttyi jo kesäkuussa. Tuolloin käytössä oli kaikkiaan 1,23 miljoonaa littymää, kertoo liikenne- ja viestintäministeriön selvitys. Varsinkin laajakaistaliittymät yleistyvät nopeasti, kun modeemi- ja ISDN-asiakkaat vaihtavat liittymänsä nopeampaan. Yhä useammin ensimmäiseksi liittymäksi hankitaan laajakaista.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.