Mainos

Laajakaista tulee kesämökeille

Kesämökkiläisille ja veneilijöille on tänä kesänä tarjolla uusi mahdollisuus päästä internetiin. Digita aikoo laajentaa NMT450 -verkossa toimivaa langatonta laajakaistayhteyttä suosituimmille mökkialueille.

Verkkoyhtiö Digita aikoo rakentaa nettipuhelut mahdollistavia langattomia yhteyksiä suosituimmille kesämökkialueille. Tällä hetkellä 450-verkko kattaa Etelä-Suomesta alueen Helsinki-Turku-Tampere-akselilla sekä alueen Oulusta Vuotsoon. Verkko laajenee parhaillaan Kuusamoon, Savonlinnaan ja Sodankylään, sekä Houtskäriin kesän aikana.

- Kesämökki on yksi tärkeä käyttökohde ja aika monella kesämökkialueella se jo toimii. Ja jatkossa varmaan laajennetaan nimenomaan kesämökkialueille, sanoo Digitan liiketoimintajohtaja Juha Malmberg.

Nettisurffailu ja sähköpostien lukeminen on paljon helpompaa kannettavan tietokoneen suurelta näytöltä, kuin kännykän pikkuruudulta. Suuret puhelinoperaattorit eivät ole kuitenkaan kovin innokkaasti lähteneet myymään näitä langattoman laajakaistan yhteyksiä, koska taloudellisesti niille on paljon kannattavampaa myydä omia matkapuhelinpalveluja. Outo tilanne johtuu siitä, että Digitalla on yksinoikeus verkon rakentamiseen, mutta sillä ei ole oikeutta myydä yhteyksiä kuluttajille.

Viime kuussa avattu langaton laajakaista lähti vaisusti liikkeelle, koska palvelua myy kuluttajille vain yksi pieni yhtiö. Suurista operaattoreista ainakin Sonera neuvottelee myynnin aloittamisesta.

- Palveluoperaattorineuvotteluita meillä on käynnissä useamman palveluoperaattorin kanssa ja uskon että ennen kesää tulee vielä uusia palveluoperaattoreita. Palveluoperaattoreiden määrä sinänsä ei ole ratkaisevaa, kunhan niitä on sen verran että asiakkailla on valinnan varaa, Malmberg kertoo.

Langaton laajakaista maksaa nelisenkymppiä kuukaudessa. Kun käyttäjiä saadaan riittävästi, hintojen pitäisi laskea langallisten laajakaistojen tuntumaan. Langaton yhteys kattaa koko Suomen vuoden 2009 loppuun mennessä.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.