Mainos

Laaja tuloratkaisu kaatuu ilman Paperiliittoa

SAK:laisten ammattiliittojen puheenjohtajista valtaosa on sitä mieltä, että nykyisen tuloratkaisun jatkoksi kaavailtu laaja, keskitetty tuloratkaisu kaatuu tai vaikeutuu huomattavasti, ellei Paperiliitto ole siinä mukana. MTV3 kysyi liittojohtajien kantoja seuraavaan tuloratkaisuun puhelimitse tänään.

MTV3:n kyselyyn tavoitetut puheenjohtajat edustavat noin 90 prosenttia SAK:n jäsenistöstä. Valtaosa on sitä mieltä, että ensi tammikuussa päättyvää tuloratkaisua on jatkettava uudella. 13 puheenjohtajaa on uuden tupon kannalla, he edustavat 84:ää prosenttia SAK:n jäsenistä ja neljä johtajaa epäröi tupon jatkoa. Paperiliiton puheenjohtajalle ilmoitti kesäkuun alussa kielteisen kantansa laajaan tuloratkaisuun.

Yhdeksän ammattiliittojohtajan mielestä paperiliiton kielteinen tupokanta vaikeuttaa huomattavasti jatko-tupon tekoa ja neljä on sitä mieltä, että tupo kaatuu jos kaikki eivät ole mukana. Nämä puheenjohtajat edustavat yli puolta SAK:n jäsenistä, mukana merkittävät Metalliliitto, kunta-alan KTV ja Liikealan liitto. Neljän mielestä paperiliiton poisjäänti ei tupoa kaada.

Useat ay-johtajat muistuttivat, että monelle alalle on kasaantunut paljon ratkaisemattomia sopimuskysymyksiä ja palkankorotusodotuksia. Näin yhden liiton suuntautuminen liittokohtaiselle kierrokselle saattaa innostaa muitakin omille liittoteilleen ja työnantajien, SAK:n johdon ja maan hallituksen vahvasti kaavailema laaja keskitetty tuloratkaisu voi kariutua.
(MTV3/Ollijuhani Auvinen)


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.